Prezentare – ASUS Maximus XII Formula, ASUS Maximus XII Hero Wi-FI si ASUS ROG Strix Z490-I Gaming

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi de baza, in 30 April, 2020.


 

 
Back-panel-ul integrat pe placa de baza este dotat cu 1 conector HDMI, 1 conector Display Port, un buton BIOS Flashback, 2 conectori USB 3.0, 2 conectori USB 2, 3 conectori USB 3.2 Gen 2, un conector USB 3.1 Gen 2 Type-C, un conector RJ-45, conectorii antenei WiFi, precum si tre jack-uri audio.

Si in acest caz avem de-a face cu controller-ul ASP1405I, cuplat cu 10 mosfeti produsi de International Rectifier, configurati in 5 faze a cate 2 mosfeti si doua bobine metalice, etajul de alimentare fiind similar cu ceea ce am vazut in cazul fratilor mai mari, dar avand constrangerile impuse de spatiul limitat.

Asa cum spuneam pe pagina anterioara, ASUS au apelat la o solutie inedita pentru dispunerea solutiei audio, respectiv a celor doua slot-uri M.2. Astfel, radiatorul pozitionat pe chipset este alcatuit din trei parti. Inlaturand prima parte, avem acces la solutia audio, montata pe acelasi PCB cu unul dintre conectorii M.2, dar separata electric pe PCB. Pe spatele aceluiasi PCB exista un al doilea conector M.2, protejat la randul sau de un radiator, un al treilea radiator preluand caldura degajata de chipset.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: