Prezentare – ASUS Maximus XII Formula, ASUS Maximus XII Hero Wi-FI si ASUS ROG Strix Z490-I Gaming

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi de baza, in 30 April, 2020.

 
Monolitic, acesta ar fi cuvantul care descrie cel mai bine cum arata ASUS Maximus XII Formula. Sistemul de racire Crosschill este un hibrid intre racirea cu aer si racirea cu ajutorul unui circuit de racire cu lichid. Astfel, implicit putem utiliza placa asa cum este livrata, componentele importante fiind racite pasiv, desi exista si un mic ventilator sub masca I/O Shield-ului.

Pe de alta parte, daca vom utiliza un circuit de racire cu lichid pentru procesor sau placa video, putem adauga cu usurinta si placa de baza in circuit, datorita waterblock-ului integrat in sistemul de racire Crosschill.

ASUS Maximus XII Formula este echipata cu doua slot-uri PCI-E 3.0 x16 (x8/x8), un slot PCI-E 3.0 x16 (x4) si un slot PCI-E 3.0 x1, 3 slot-uri M.2 si 6 conectori S-ATA, putand gazdui 9 unitati de stocare in total. De asemenea, avem la dispozitioe un header USB 3.2 Gen 2 pentru un conector USB-C frontal, doua header-e USB 3.2 Gen 1 pentru 4 conectori USB 3.2 Gen 1 frontali si 2 header-e USB 2.0, pentru 4 conectori USB 2.0 frontali.

Pentru conectivitatea la retea, ASUS Maximus XII Formula utilizeaza un controller Marvell AQtion AQC107 10Gbe si un controller Intel I225-V 2.5Gbe, precum si un combo Intel Wi-Fi 6 AX201 & Bluetooth 5.1. Fiind vorba despre o placa de baza high-end, avem de-a face cu o solutie audio moderna, ROG SupremeFX 8-Channel High Definition Audio CODEC S1220, DAC-ul ESSTM ES9023 fiind cuplat cu un OP AMP Burr Brown RC4580.

Evident, avem de-a face cu de-bug led si butoane on-board, 4 conectori pentru benzi RGB, 8 conectori PWM pentru ventilatoare, conectori pentru senzori de debit si conectori pentru senzori de temperatura.

 


 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: