Prezentare – ASUS Maximus XII Formula, ASUS Maximus XII Hero Wi-FI si ASUS ROG Strix Z490-I Gaming

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi de baza, in 30 April, 2020.

Concluzii

 
Oferta ASUS este bine pusa la punct, cu 4 modele din seria Maximus XII (Extreme, APEX, Formula si Hero), 4 modele din seria ROG Strix (E, I, H si A), un model TUF Gaming Z490 Plus, un model ProArt Z490-Creator 10G si 3 modele accesibile din seria Prime.

Dintre acestea, ASUS Maximus XII Formula si ASUS Maximus XII Hero Wi-FI ofera dotari din abundenta, precum si un bun raport calitate / pret in segmentul high-end, in timp ce ASUS ROG Strix Z490-I Gaming este gandita pentru pasionatii sistemelor de mici dimensiuni.

Fata de alte implementari ITX din trecutul apropiat (ASUS ROG Strix Z390-I Gaming), modelul actual a primit un upgrade la capitolul etaj de alimentare, fiind bazat pe aceleasi componente ca si surorile mai mari din seria Maximus, un sistem de racire solid si un ventilator de 30mm pentru disiparea excesului de caldura, in conditiile in care nu avem de ce sa ne plangem la capitolul conectica, ASUS ROG Strix Z490-I Gaming fiind dotata chiar si cu header USB-C frontal.

Per total, cei de la ASUS ofera o serie bine inchegata pentru noile procesoare Intel Core, din care lipseste, din punctul meu de vedere, doar legendara Impact, aceasta fiind inlocuita in ultimii ani de modelul APEX. Chiar si asa, indiferent daca sunteti overclocker extrem, modder, gamer sau pur si simplu va doriti un sistem bazat pe cele mai noi procesoare Intel, cu siguranta veti gasi ceva pe placul vostru in line-up-ul ASUS Z490.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: