Prezentare – Z590 AORUS Xtreme Waterforce

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 15 April, 2021.

 
Z590 AORUS Xtreme Waterforce utilizeaza acelasi PCB ca si inaintasul sau, Z590 AORUS Xtreme, fiind insa gandita pentru a fi integrata intr-un circuit de racire cu lichid. Practic, avem de-a face cu o placa de baza E-ATX de dimensiuni considerabile, acoperita de un monoblock masiv, elegant si monstruos in acelasi timp.

Pe latura superioara gasim doi conectori EPS12v cu 8 pini, precum si 3 conectori PWM pentru ventilatoare, ceilalti 5 fiind pozitionati pe laterala, paralel cu PCB-ul. In coltul din dreapta sus gasim butonul OC si de-bug led-ul, precum si doi conectori pentru senzori de temperatura, butoanele Power si Reset fiind pozitionate pe masca de plastic. Fata de modelul Xtreme, aici gasim si un conector USB-C, prin care se conecteaza display-ul de pe waterblock la PCB.

Urmeaza conectorul ATX 24 pin, conectorul pentru front panel (adaptorul este inclus in pachet, evident), doi conectori pentru benzi LED, un conector pentru senzorul care masoara nivelul de zgomot, un header frontal USB-C 3.2 Gen 2×2 6 conectori S-ATA 3, un conector USB 3.2 frontal, inca doi conectori pentru ventilatoare si un header USB 2.0 pentru panoul frontal. Conectorul audio frontal si doua switch-uri pentru BIOS sunt pozitionate pe latura inferioara a placii, ascunse de un capac din plastic.

La capitolul conectica avem de-a face cu doua slot-uri PCI-E 4.0 x16 (x16/-, x8/x8), un slot PCI-E 3.0 x16 (x4), 1 conector M.2 PCI-E 4.0 si 2 conectori M.2 PCI-E 3.0, protejati de radiatoare. Evident, pentru functionalitate PCI-E 4.0 avem nevoie de procesor care sa suporte aceste tehnologii, mai precis Rocket Lake.

Conectivitatea la retea este asigurata de catre o solutie Aquantia 10GbE LAN si o solutie Intel 2.5Gbe LAN, precum si de o solutie combo Intel WiFi 6E AX210 802.11a/b/g/n/ac/ax – Bluetooth 5.2.

Solutia audio este bazata pe un codec Realtek ALC1220-VB, cuplat cu un DAC ESS ES9018K2M DAC si un opamp TI OPA1622, secondate de condensatori WIMA, respectiv Nichicon Fine Gold, precum si un releu pentru inlaturarea zgomotelor nedorite, in timp ce pentru front panel avem de-a face cu un DAC ESS 9218.

 


 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Z590 AORUS Xtreme Waterforce

Lasa-ne un comentariu: