Prezentare – Z590 AORUS Xtreme Waterforce

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 15 April, 2021.

Concluzii

 
Spuneam in incheierea articolului dedicat modelului Z590 AORUS Xtreme ca seria AORUS Xtreme a primit probabil cel mai monstruos, dotat si impresionant model de pana acum. Cu un etaj de alimentare capabil sa sustina pana la 2000A, conectivitate 10Gbe LAN, conectivitate WiFi 6E, 8 conectori USB 3.2 Gen 2 si 2 conectori USB-C Gen 2 care suporta Thunderbolt 4 pe backpanel si, preferatul meu, un conector USB 3.2 Gen 2×2 frontal. Nu in ultimul rand, Z590 AORUS Xtreme este dotata cu acelasi lay-out specific seriei, majoritatea conectorilor fiind montati paralel cu placa de baza, pe latura din dreapta.

Ei bine, aceleasi concluzii se aplica si in cazul lui Z590 AORUS Xtreme Waterforce, care pastreaza PCB-ul si bundle-ul de la Z590 AORUS Xtreme, dar adauga o serie de dotari importante in plus. In primul rand, de aceasta data avem de-a face cu unul dintre cele mai complete, extinse si generoase pachete pe care le-a oferit vreodata o placa de baza. Practic, cu exceptia unei interfete de control externa pentru overclocking, avem tot ce ne-am dori, de la DAC dedicat (ESSential USB DAC) si placa de extensie pentru doua SSD-uri M.2 (AORUS PRO Gen4 AIC Adaptor GC-2XM2G4) si pana la AORUS RGB Fan Commander, care ne va usura cu siguranta munca in momentul in care vom construi un circuit cu lichid.

Si daca tot am amintit circuitul de racire cu lichid, cu siguranta piesa de rezistenta in cazul lui Z590 AORUS Xtreme Waterforce este monoblock-ul AORUS All-in-One Monoblock, care raceste atat procesorul, cat si cele mai importante componente de pe placa de baza, fiind in acelasi timp echipat cu senzor de temperatura pentru lichid.

Practic, daca aveti in plan constructia unui sistem Z590 ultra high-end, racit cu ajutorul unui circuit de racire cu lichid, atunci Z590 AORUS Xtreme Waterforce este una dintre cele mai performante, dotate si exclusiviste optiuni disponibile pe piata in momentul de fata. Desigur, asta inseamna ca trebuie sa nu va speriati de pretul care va depasi cu usurinta 5000 RON, dar asta cred ca este de la sine inteles, in cazul unui varf de gama de un asemenea calibru.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Z590 AORUS Xtreme Waterforce

Lasa-ne un comentariu: