ASUS Geforce GTX 680 DirectCU II TOP Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 16 May, 2012.

 

 

In privinta cooler-ului pot spune ca inca nu inteleg de ce ASUS insista cu abordarea HDT, mai ales la die-uri mici ce nu sunt acoperite de IHS cum este si GK104. Practic cele 5 heatpipe-uri sunt acolo doar din motive de marketing pentru ca se vede clar din poza de mai sus ca GPU-ul face contact perfect numai cu un heatpipe si cu alte doua doar pe jumate (deci in total face contact cu 2 heatpipe-uri din 5).

VRM-ul placii este masiv, avand o arhitectura 8+2 (GPU + GDDR), fiecare avand cate 3 tranzistori MOSFET si o bobina per faza. VRM-ul placii este protejat de un radiator prins in suruburi menit sa disipe caldura in sesiunile prelungite de overclocking.

 

 

 

 

Ca si Radeon HD 7970 DirectCU II TOP si placa testata astazi are conexiunile necesare pentru VGA Hotwire, ce permite ajustarea tensiunilor GPU / GDDR / PLL prin conectarea la o placa de baza Rampage IV Extreme. Din pacate in mod software nu putem controla tensiunea aplicata GPU-ului, aceasta fiind limitata hardware la 1.175v. Pentru a dezactiva aceasta protectie si a activa VGA Hotwire sunt necesare cateva strap-uri pe spatele PCB ceea ce va conduce automat la pierderea garantiei.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: ASUS Geforce GTX 680 DirectCU II TOP Review

  1. Futerix a scris pe:

    Penibili astia de la asus cu HDT lol de 2 lei…au failat la multe placi si tot nu iau masuri…

    Felicitari pentru review.

  2. Eu sunt de parere ca Gt`urile au fost foarte buna .. au avut fail la cateva intradevar…

  3. mihaitza 90 a scris pe:

    baza este foarte slabuta din punctul meu de vedere si era optim ca nucleul sa acopere toate heatpipe-urile daca tot au pus HDT, pe cand aici nici macar 3 nu le acopera celelalte 2 sunt cam useless, credca avea aceeasi performanta la racire si cu 3 heatpipes

Lasa-ne un comentariu: