ASUS Radeon R9 290X Matrix Platinum Review
Pachet si prezentare
Placa video vine in aceeasi cutie rosie supradimensionata, la fel ca majoritatea produselor din gama ROG. In pachet gasim: CD cu drivere, manual de instalare, doua adaptoare PCI Express 2 x PCI-Express 6 pini -> PCI-Express 8 pini precum si un sticker ROG.
Asa cum ii sta bine unei placi din seria Matrix Platinum, aceasta vine cu frecventele marite din fabrica. Asadar GPU-ul ruleaza la 1050MHz in timp ce memoriile lucreaza la 1350MHz, fata de frecventele recomandate de AMD care sunt de 1000MHz pentru GPU si 1250MHz pentru memoriile GDDR5. Sincer sa fiu, ma asteptam la frecvente ceva mai mari garantate din fabrica tinand cont ca DirectCU II are aceleasi frecvente stock iar R9 290X Lightning vine cu GPU-ul tactat la 1080MHz…
Dupa cum puteam banui, PCB-ul este reproiectat special pentru overclocking, avand puncte de masura precum si facilitati proprietare cum ar fi Memory Defroster sau LN2 Mode, despre care vom vorbi pe pagina urmatoare. Sistemul de racire a evoluat si el de-a lungul timpului, ocupand doar 2 sloturi fata de variantele din trecut care ocupau 2.5 sloturi. Placa este echipata cu 2 ventilatoare, dintre care unul este bazat pe tehnologie CoolTech ce sufla aerul atat in jos cat si radial.
Pentru soliditate sporita placa are backplate precum si o rama de metal in partea superioara. Ca iesiri video avem 2 porturi DVI, un port HDMI si unul DisplayPort – exact ca modelul de referinta.
Comentarii
Multumim pentru review Matei! Totusi mi-ar place ca pe viitor daca puteti sa introduceti si teste legate de temperaturi, nivel de zgomot idle si load, intre aceste versiuni custom! Stiu ca faceti chestia cu temperaturile pentru fiecare placa in parte, insa din punctul meu de vedere ar fi mai util si la indemana sa vedem rezultatele cumulate pentru o comparatie mai usoara!
Pingback: Incearca tableta Asus Transformer Book Duet TD 300!