Review – Palit GeForce RTX 3090 GamingPro OC

Scris de: , in categoria: Placi video, in 24 September, 2020.

Sub capota

 
In momentul in care demontam placa ne dam seama cum arata intreg ansamblul Triple A Die-casting plate kit. Astfel, PCB-ul este facut sandwich intre doua placi solide de aluminiu, mai precis back-plate-ul pe care l-am putut admira pe pagina anterioara, respectiv un top-plate care preia caldura degajata de memorii si de componentele etajului de alimentare. Nucleul grafic este racit de doua radiatoare masive, care integreaza ceea ce Palit denumesc Double U Heat Pipe, adica heatpipe-uri care traverseaza de mai multe ori radiatorul.

PCB-ul este mai scurt decat heatsink-ul, iar backplate-ul este decupat in dreptul zonei in care heatsink-ul iese in afara PCB-ului, o parte din aerul rece antrenat de primul ventilator trecand prin heatsink si urcand apoi in carcasa datorita convectiei naturale a aerului cald.

Din punct de vedere al PCB-ului, avem de-a face cu un etaj de alimentare alcatuit din 14 faze DrMOS, controlate de doua integrate ON Semi NCP81610. Etajul de alimentare este alcatuit din 2 faze, controlate de un integrat ON Semi NCP81611.
 

Comentarii

6 comentarii la: Review – Palit GeForce RTX 3090 GamingPro OC

 1. adInsane a scris pe:

  Un adevarat maraton (aka festin) de articole pentru gamerii care asteptau de mult revirimentul pe segmentul video PC. Felicitari pentru efort.

  In opinia mea cred ca totusi campionul (vanzari si raport pret/performanta) va fi RTX 3080.

  Pacat ca cealalta tabara nu ataca segmentul acesta. Aveam mari asteptari de la HBM2.

  Poate putin off-topic, pe cand un review pentru head-set-uri VR? Oferta de dispozitive si de jocuri a devenit consistenta …

  Felicitari inca o data

 2. Dreamcatcher a scris pe:

  Nu va suparati dar consuma cat un U650.Adica 130W in plus peste varful de gama trecut,hai sa zicem ca vine cu o oarecare forta brutala,insa si 3080 rupe pe peakurile alea de peste 500W.Acum nici nu stiu ce sa spun,sa zic pas unui 2080Ti nou,de aici din De. la 620 euro(fara garantie) sau sa astept 3070-ul si sa fiu dezamagit?!La cum se misca lucrurile n-o sa-l prind pana prin noiembrie si in nici un caz la pretul acesta.Ceva imi spune ca va bate Ti-ul doar in niscai jocuri(scoase in fata de marketingul verzilor) si ca eficienta energetica va fi tot pe acolo!

 3. Dreamcatcher a scris pe:

  Inca ceva ce am uitat sa intreb,se poate spune ce stres pune cantitatea aia de caldura trimisa catre procesor si alte componente de catre placi?Ar fi interesant cum rezista stresului termic vs ceva mai bland gen 2060/2070S in carcasa inchisa.Din pacate nu vad nimic relevant pe net de la review-erii mari pe subiectul asta si nu-mi place!Totusi e cea mai gurmanda placa ever by far…Ar fi interesant ca in cazul unui review pe partea de OC,componentele sa nu mai stea pe desk ci intr-o carcasa inchisa,chiar daca nu pare prea profesional,macar sa fie apropiat de real!

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Pai…. 2080Ti 620….3080 699….tu ce parere ai?

 5. Dreamcatcher a scris pe:

  S-a dat intre timp si calculul nu e chiar asa greu.Adica acum sub 800 nu gasesti nimic din 3080.Ideea era sa astept inca o luna ca sa nu gasesc nici un 3070 sub 600,care sunt convins ca nu va bate 2080Ti decat punctual,nicidecum overall(exact cum 3080 nu a fost 2×2080),iar la eficienta energetica/temps/nivel zgomot nu vad cum s-ar putea imbunatati.Iar placa era noua,cu sigiliul neatins,top implementare!Asteptam replica AMD,e nevoie de o replica,acum!

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Cand apar FE-uri in stoc sunt 699 pe site-ul Geforce.de.

Lasa-ne un comentariu: