Sapphire R9 285 Dual-X OC Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 3 September, 2014.

Temperatura

 

Temperatura Idle C

Temperatura Load C

 

Temperaturile de mai sus nu sunt reprezentative pentru temperaturile care pot fi atinse intr-un sistem normal, in carcasa. In cazul unei carcase slab ventilate putem avea temperaturi mai mari, pe cand in cazul unei carcase ventilate corespunzator putem avea temperaturi semnificativ mai mici. Scopul acestui test este determinarea caracteristicilor termice ale unei placi in functie de modelele cu care concureaza.

Pentru a masura temperatura si turatiile ventilatoarelor am folosit GPU-Z si am inregistrat temperatura atinsa de nucleele grafice in repaus cat si in sarcina, dupa aceleasi setari si metodologie ca si in testele de consum. Consumul mai redus se reflecta si in ceea ce priveste temperaturile, 4 grade C mai putin in IDLE si 1 grad C mai mult in LOAD.

 

Comentarii

4 comentarii la: Sapphire R9 285 Dual-X OC Review

  1. liviuttn a scris pe:

    Un articol foarte bun, felicitari! L-am citit cu mare placere!

  2. sorinsandel a scris pe:

    Frumos, as mai fi vrut un competitor in grafice, un 290.
    In rest e f. bine. Multumiri

  3. coconel a scris pe:

    Apreciez articolul, fiind foarte bine documentat si cu benchmark-urile scurte si la obiect.
    Placa insa pare un inlocuitor slabut al lui 280/7950. AMD nu a facut altceva decat sa incerce o crestere de profit, scazand costul de productie, un 280 fiind clar mai scump de produs decat acest 285. Privarea de 1 gb de ram dar si reducerea serioasa a latimii de banda imi lasa un gust amar. La momentul actual sunt deja multe jocuri al caror consum de memorie video sare de 2 gb. Iar asta e o problema pentru acest Tonga, mai eficient ca GPU dar per total mai slaba ca si placa, fata de batranul 7950/280.

  4. Adrian a scris pe:

    Din cate stiu 760 Ti este “OEM only” si un rebadge 670, placa putin mai performanta decat varianta non-Ti.
    Nu imi dau seama daca in articol s-a gresit denumirea GTX-ului sau daca intr-adevar s-a folosit un 760 Ti, caz in care nu prea ii vad rostul. Mai degraba as fi fost interesat de o comparatie cu 760, care momentan este competitorul direct de la nVidia.

Lasa-ne un comentariu: