Sapphire R9 285 Dual-X OC Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 3 September, 2014.

Prezentare

 

Am primit pentru review implementarea Sapphire pentru GPU-ul Radeon R9 285 in varianta Dual-X OC. Cum ii spune si numele, placa este echipata cu cooler-ul Dual-X si este o versiune overclockata din fabrica: GPU-ul ruleaza la 965MHz in timp ce memoriile ruleaza la 1400MHz.

PCB-ul este reproiectat de Sapphire si observam in primul rand culoarea negru mat dar mai multe vom vedea atunci cand demontam placa. Sistemul de racire este aceleasi Dual-X folosit de ceva timp de Sapphire, coolerul bazat pe heatpipes racit de doua ventilatoare de 85mm. Butonul aflat pe muchia de sus a placii video ce poarta logo-ul Sapphire iluminat in albastru comuta BIOS-ul intre modul Legacy si cel UEFI (suport pentru Secure Boot si timp de boot mai mic). Ca iesiri video avem 2 porturi DVI (DVI-I si DVI-D), un port HDMI si unul DisplayPort.

 

_MG_0298

_MG_0300

_MG_0304

_MG_0317

 

Comentarii

4 comentarii la: Sapphire R9 285 Dual-X OC Review

  1. liviuttn a scris pe:

    Un articol foarte bun, felicitari! L-am citit cu mare placere!

  2. sorinsandel a scris pe:

    Frumos, as mai fi vrut un competitor in grafice, un 290.
    In rest e f. bine. Multumiri

  3. coconel a scris pe:

    Apreciez articolul, fiind foarte bine documentat si cu benchmark-urile scurte si la obiect.
    Placa insa pare un inlocuitor slabut al lui 280/7950. AMD nu a facut altceva decat sa incerce o crestere de profit, scazand costul de productie, un 280 fiind clar mai scump de produs decat acest 285. Privarea de 1 gb de ram dar si reducerea serioasa a latimii de banda imi lasa un gust amar. La momentul actual sunt deja multe jocuri al caror consum de memorie video sare de 2 gb. Iar asta e o problema pentru acest Tonga, mai eficient ca GPU dar per total mai slaba ca si placa, fata de batranul 7950/280.

  4. Adrian a scris pe:

    Din cate stiu 760 Ti este “OEM only” si un rebadge 670, placa putin mai performanta decat varianta non-Ti.
    Nu imi dau seama daca in articol s-a gresit denumirea GTX-ului sau daca intr-adevar s-a folosit un 760 Ti, caz in care nu prea ii vad rostul. Mai degraba as fi fost interesat de o comparatie cu 760, care momentan este competitorul direct de la nVidia.

Lasa-ne un comentariu: