Sapphire R9 285 Dual-X OC Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 3 September, 2014.

Concluzii

 

AMD reuseste cu nucleul Tonga sa aduca la zi din punct de vedere al dotarilor, gama sa de placi video dedicate segmentului mainstream. Prima infatisare a acestui nucleu am putut-o vedea la lucru astazi sub denumirea de Radeon R9 285, o placa video ce inlocuieste Radeon R9 280 ce a fost declarat deja end of life. Pretul de lansare a fost fixat la 850RON adica sub cel al lui Radeon R9 280 in conditiile in care performanta a ramas in mare masura aceeasi dar primim in plus tehnologii ca TrueAudio, Freesync sau Crossfire fara bridge (xDMA).

Din rezultatele testelor am putut vedea faptul ca trecerea la o magistrala a memoriei pe 256 biti a penalizat in mare masura performanta folosind nivele ridicate de antialiasing (4xAA si 8xAA). Totusi, imbunatatirile arhitecturale aduse de arhitectura GCN 1.2 fac ca Radeon R9 285 sa fie mai performanta decat Radeon R9 280 dar si Geforce GTX 760 Ti cand vorbim de gaming 1080p fara AA sau cu 2xAA. Acest lucru, combinat cu dotarile nou introduse ma fac sa recomand consider R9 285 o alegere mai buna decat R9 280 atunci cand vorbim de gaming 1080p.

Sapphire R9 285 Dual-X OC este o implementare foarte buna a noului nucleu asa cum ne-a obisnuit Sapphire in ultimul timp. PCB-ul negru, VRM-ul usor modificat precum si excelentul sistem de racire Dual-X care il stim deja fac din acesta placa o alegere optima pentru aceia dintre voi ce au fost convinsi de noul GPU si sunt in cautarea unei implementari pe masura.

 

_MG_0331

 

Comentarii

4 comentarii la: Sapphire R9 285 Dual-X OC Review

  1. liviuttn a scris pe:

    Un articol foarte bun, felicitari! L-am citit cu mare placere!

  2. sorinsandel a scris pe:

    Frumos, as mai fi vrut un competitor in grafice, un 290.
    In rest e f. bine. Multumiri

  3. coconel a scris pe:

    Apreciez articolul, fiind foarte bine documentat si cu benchmark-urile scurte si la obiect.
    Placa insa pare un inlocuitor slabut al lui 280/7950. AMD nu a facut altceva decat sa incerce o crestere de profit, scazand costul de productie, un 280 fiind clar mai scump de produs decat acest 285. Privarea de 1 gb de ram dar si reducerea serioasa a latimii de banda imi lasa un gust amar. La momentul actual sunt deja multe jocuri al caror consum de memorie video sare de 2 gb. Iar asta e o problema pentru acest Tonga, mai eficient ca GPU dar per total mai slaba ca si placa, fata de batranul 7950/280.

  4. Adrian a scris pe:

    Din cate stiu 760 Ti este “OEM only” si un rebadge 670, placa putin mai performanta decat varianta non-Ti.
    Nu imi dau seama daca in articol s-a gresit denumirea GTX-ului sau daca intr-adevar s-a folosit un 760 Ti, caz in care nu prea ii vad rostul. Mai degraba as fi fost interesat de o comparatie cu 760, care momentan este competitorul direct de la nVidia.

Lasa-ne un comentariu: