AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part III – Gaming Performance

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 13 August, 2018.

Concluzii

 
Asa cum am putut vedea, performanta procesoarelor depinde atat de jocul utilizat, cat si de rezolutie. Evident, strict pentru gaming, 8700K sau 2700X sunt solutii de preferat, obtinand in majoritatea cazurilor rezultate superioare. Totusi, asta nu inseamna ca nu ne putem juca in voie daca avem un Threadripper in PC – in cel mai rau caz va trebui sa activam Gaming Mode din Ryzen Master.

De fapt, este cat se poate de clar ca un procesor cu 16 sau 32 de nuclee nu este gandit strict pentru gaming, cei care vor plati 899$ sau 1799$ urmand sa utilizeze un astfel de procesor si in scop profesional, indiferent daca discutam despre content creation sau gaming. Si da, ati citit bine, am spus profesional si am mentionat si gaming in aceeasi propozitie.

Pentru ca 2950X sau 2990WX poate nu sunt gandite strict pentru gaming. Insa, in momentul in care discutam despre gaming, streaming si encoding, lucrurile se schimba, asa cum veti vedea in cea de-a 4-a parte a review-urilor dedicate acestei lansari. Iar daca discutam despre gaming 4K, sau chiar WQHD, in general diferenta de performanta nu are un impact atat de mare asupra experientei de gaming, prin urmare si creatorii de continut se vor putea bucura de o sesiune intensa de gaming la sfarsitul zilei, dupa ce au terminat treaba.

De fapt, despre asta este vorba in cazul procesoarelor din familia Threadripper – multi-threaded multi-tasking, iar pentru asta ambele modele testate de noi se potrivesc de minune. Asa ca ma astept ca in viitorul apropiat sa vedem din ce in ce mai multi streameri care vor folosi un procesor din aceasta familie.

Momentan, atat am pregatit pentru voi astazi, in cursul acestei saptamani urmand sa isi faca aparitia si partea a 4-a, dedicata streaming-ului. Pana atunci, sper ca v-am ajutat sa va formati o parere despre noile procesoare, mai precis sa va puteti da seama daca sunt potrivite nevoilor voastre sau nu. Personal sunt incantat de saltul in fata pe care l-au facut cei de la AMD si astept cu interes lansarea celorlalte doua modele.
 

Comentarii

2 comentarii la: AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part III – Gaming Performance

 1. Dan a scris pe:

  Multumim pentru acest review foarte bine prezentat ca de obicei.
  AMD Ryzen Threadripper 2950X e procesorul care isi merita toti banii pentru content creation si streaming.
  La pag.2 in tabel semnalez o corectura – AMD Ryzen Threadripper 2950X, 2950WX – trebuie 2990WX.
  Succes deplin 🙂

 2. Cristian a scris pe:

  Au trecut doua luni de la articol. Partea 4-a cand urmeaza?

Lasa-ne un comentariu: