AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part III – Gaming Performance

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 13 August, 2018.

Ryzen Master

 
Inainte sa trecem mai departe, trebuie sa discutam putin despre noul Ryzen Master, pentru ca si-au facut aparitia o serie de noutati care merita mentionate. Astfel, datorita modului in care este construit (4 pastile cu 8 nuclee fiecare), in cazul lui AMD Ryzen Threadripper 2990WX nu mai putem alege modul de acces la memorie, Distributed Mode fiind modul implicit pentru acest model.

In al doilea rand, tot in cazul lui AMD Ryzen Threadripper 2990WX, avem de-a face cu doua moduri de gaming (Legacy Compatibility Mode, sau mai simplu – Gaming Mode), acesta putand sa se comporte ca un 2950X (16 nuclee si 32 de fire de executie) sau ca un 2700X (8 nuclee si 16 fire de executie). Pentru testele noastre noi am optat pentru aceasta optiune (8 nuclee, 16 fire de executie).

Nu in ultimul rand, cei care doresc sa creasca performanta procesoarelor Threadripper, au acum un nou mod de a face asta, pe langa overclocking-ul manual. Se numeste Precision Boost Overdrive (PBO) si incearca sa imbine avantajele overclocking-ului manual cu avantajele mecanismelor care sunt active in configuratie stock.

Astfel, fata de overclocking-ul manual, in momentul in care activam PBO, Precision Boost 2 ramane activ, sistemul controland atat frecventa maxima pe care procesorul o poate atinge in sarcina, cat si reducerea acesteia in Idle. Acest lucru este posibil datorita modificarii limitelor hardware, care sunt monitorizate acum in Ryzen Master.

Este vorba despre Package Power Tracking (PPT), care se refera la consumul maxim al socket-ului, Thermal Design Current (TDC), mai precis curentul maxim constant care poate fi livrat procesorului de catre etajul de alimentare, respectiv Electrical Design Current (EDC) – curentul maxim de scurta durata care poate fi livrat procesorului de catre etajul de alimentare al placii de baza.

In practica, intr-un sistem normal, racit cu aer sau apa, PBO reprezinta o alternativa mult mai eficienta la overclocking-ul manual, acesta fiind justificat doar in momentul in care utilizam raciri extreme, cum ar fi azotul lichid.
 

Comentarii

2 comentarii la: AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X – Part III – Gaming Performance

 1. Dan a scris pe:

  Multumim pentru acest review foarte bine prezentat ca de obicei.
  AMD Ryzen Threadripper 2950X e procesorul care isi merita toti banii pentru content creation si streaming.
  La pag.2 in tabel semnalez o corectura – AMD Ryzen Threadripper 2950X, 2950WX – trebuie 2990WX.
  Succes deplin 🙂

 2. Cristian a scris pe:

  Au trecut doua luni de la articol. Partea 4-a cand urmeaza?

Lasa-ne un comentariu: