Review – AMD Ryzen Threadripper 1950X & 1920X vs Intel Core i9 7900X

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 10 August, 2017.

ASUS ROG Zenith Extreme – Pachet

 
Asa cum stiti, placa de baza inclusa in pachetul de review pentru Threadripper se numeste ASUS ROG Zenith Extreme si este varful de gama al celor de la ASUS pe platforma X399. De la bun inceput trebuie sa mentionez ca exista o serie de similaritati intre aceasta si AORUS X399 Gaming 7, incepand cu ambalajul si foaia cu sticke-re si pana la modul in care este construit etajul de alimentare. Totusi, exista si o serie de diferente importante, o buna parte dintre acestea avand legatura cu continutul pachetului.

Astfel, ASUS ROG Zenith Extreme imi aduce aminte de vremurile bune ale industriei, in care placile de baza high-end erau livrate impreuna cu toate accesoriile necesare. In acest caz, pe langa uzualele cabluri S-ATA, senzori de temperatura, conectori pentru benzi RGB, suruburi pentru unitati de stocare NVMe, antena WiFi si manualul utilizatorului, este vorba despre o serie de accesorii extra.

In primul rand, gasim in pachet o placa de retea dedicata, pe numele sau ROG Areion 10G, aceasta fiind, evident, o placa de retea 10Gbps. Un alt accesoriu care ne atrage atentia este ROG DIMM2, care permite conectarea a doua unitati de stocare NVMe la un port DDR4 dedicat, prezent pe placa de baza. Nu in ultimul rand, in pachet gasim o placa de alimentare pentru 4 ventilatoare, care se alimenteaza de la un conector Molex.

Stiu, toate acestea sunt dotari high-end si aduc un plus consumatorului. Cu toate acestea, motivul pentru care am strigat de fericire in momentul in care am deschis pachetul si motivul pentru care imi vine si acum sa exclam “bravo ASUS!!!” este modul in care sunt livrate driverele si utilitarele. Da, doamnelor si domnilor, in sfarsit…cineva a facut-o! In pachetul lui ASUS ROG Zenith Extreme nu mai exista discuri, ci un simplu, practic si indelung asteptat stick USB. Bravo!!!

 

Comentarii

51 comentarii la: Review – AMD Ryzen Threadripper 1950X & 1920X vs Intel Core i9 7900X

  1. Catalin Radulescu a scris pe:

    Ce test ati folosit la Handbrake?
    h264, h265, vide de 1080, 720 4k?
    nu prea sunt detalii

Lasa-ne un comentariu: