Sandy Bridge – Partea a II-a – Mainstream with an attitude
.
Asa cum era de asteptat, si in jocuri Sandy Bridge obtine rezultate foarte bune, in special in cazul setarilor real-life (adica 1920×1200, 8X AA) unde eficienta mai buna in 3D isi spune cuvantul. Observati ca in 1920×1200 toate modele de Sandy Bridge obtin aproximativ acelasi numar de cadre pe secunda, indiferent de frecventa (exceptand i2400s care ruleaza la o frecventa semnificativ mai mica).
Comentarii
Placa grafica aleasa a fost Gigabyte HD6970.In tabel vad 6870!Oricum tare articolul!Sunteti nebuni(glumeam)!
Am gresit eu in tabel, HD 6970 a fost placa grafica folosita.
Cool!
Buna prezentare pentru un BUN produs!
De abia astept HighEnd-ul pe arhitectura Sandy Bridge!
planificate cu rigurozitate de intel dar, lansarea asta a fost doar una pe hartie deocamdata 😀
in magazine nici macar “virtual” nu apar procesoarele astea pe stoc
Un articol excelent, felicitari si la mai multe! 😉
Destul de interesant articolul tau Tudor, as avea o intrebare daca se poate referitor la placile de baza cele mai bune pt Sandy Bridge ce ai recomanda? Ce parere ai despre ECS P67H2-A Black edition?
Multumesc.
In Romania nu sunt inca astfel de procesoare din cate stiu eu in Asia erau deja disponibile pe platforme mobile inca de anul trecutul, in Decembrie, sa asteptam cel putin CES-ul 2011 care va incepe chiar de maine….oricum la noi cei 300 si ceva de dolari pt 2600 k va fi lejer 4-500 de Euro, va garantez….
doamne fereste….35 de pagini!!! crazy people, voodoo people :))
@Tudor – Disponibile nu sunt nici macar pe NewEgg pana la lansarea oficiala de maine. O sa aflam si preturile in magazinele noastre saptamana asta, ma indoiesc ca o sa coste 2600K 500 Euro. Legat de placi de baza, cu ECS-ul respectiv nu ne-am jucat deci nu as putea sa emit o parere. In principal diferente prea mari intre comportamentul placilor de baza cu P67 nu am observat pana acum.
Monstrule esti un monstru
Respecte 🙂
Salut, ce ne puteti spune despre calitatea filmelor dupa transcodare? Am vazut prin alte review cum ca ar fi ceva probleme?
In rest ce sa mai zic, super articol :).
Ufff…am parcurs toate cele 35 de pagini. Interesant articol. Felicitări pentru munca depusa!
@ursulache: cred ca te referi la tehnologia Intel Quick Sync. Din ce am citit, fara sa bag mana in foc, aceasta se poate folosi doar cand folosesti nucleul grafic din Sandy Bridge, cu alte cuvinte doar cu placi de baza cu chipset H67. Pt. placile cu P67 nu ai acces la aceasta… si daca monstru e suficient de amabil sa confirme sau infirme raman dator 😉
Apropos de “alt review”, banuiesc ca l-ai vazut pe acesta: http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/9
Felicitari! Am o singura intrebare. Ce procesor s-a folosit pentru encodarea filmului The Social Network, de a rezultat timpul de 7min 40sec ?
In primul rand felicitari pentru articol.
Am totusi o nelamurire, sunt posesor de i7 875k si nu inteleg dece se incalzesc asa de tare?
Multumesc pentru aprecieri domnilor.
@ursulache – Moshu are dreptate, acolo este vorba despre folosirea IGP-ului pentru encodare, eu am testat doar procesoarele. Colegul meu Matei a testat performanta IGP-ului in jocuri, encodari, s.a.m.d. deci el va putea sa ne deam mai multe detalii despre calitatea filmelor dupa transcodare.
@bubu – Thuban
@Castravetle – mai multe detalii despre temperatura procesoarelor din familia Nehalem poti gasi aici. http://lab501.ro/racire/monitorizarea-temperaturii-procesoarelor-intel-core-i7-si-programe-pentru-testarea-stabilitatii-2
respecte maxime pentru acest articol; munca nene, nu joaca
presimt ca multi or sa-si neglijeje prietenele/nevestele din cauza lui Sandy Bell … pardon … Bridge 😀
Respectele mele,un articol de toata frumusetea,cand am vazut cate pagini are,credeam ca ma voi plictisi,dar acum,as fi citit de trei ori mai mult.Acum inteleg ce inseamna Sandy Bridge in real live.In sfarsit o platforma pentru un real upgrade.
Nu inteleg 2 chestii: De ce nu au pus HT pe seria i5 si de ce nu au lasat L3-ul de 8mb pe seria i5.
Ceea ce m-a impresionat pe mie e ca au bibilit pe acolo si au optimizat lucrurile, temperatura e muult mai mica cu overclock, iar rezultatele in teste sunt ceva mai bune, in gaming cu prea m-a impresionat cu ceva anume, care atrage ochiul.Totusi am observat ca acum le-au facut sa nu mai poti overclocka atat de mult, cel putin modelele fara un K in coada, cred ca tind sa le vanda cu frecvente destul de generoase din fabrica, de aici rezulta si imbunatatirea turbo boost-ului. Parerea mea.
Toate bune si frumoase doar culorile pe graph sunt oarecum confuze (nuante aproape la fel a aceleiasi culori pt procesoare diferite) – sau nu disting eu prea bine sau pare aproape aceeasi culoare cu urmatoarea care corespunde unei alte valori de test…
mi-a placut reviewul, mai ales ca ai bagat proceoare care le-am avut si mai am sa pot compar rezultatele mai ales ca am si 6970,
ce am observat eu la 2600k, ca la frecvente clock per clock este foarte asemanator cu 875k ,
ce voltaje ai folosit la 4 ghz si la 4,7?
daca le ai trecute in review nu le-am vazut desi unele parti le-am citit de 2 ori, sorry
Felicitari a fost unul dintre cele mai bune si frumoase teste pe care le-am vazut,si credeti -ma am vazut destule in ultimi ani.Asta m-a face mindru ca si la noi exista oameni care pot face lucruri de calitate.La fel m-am simtit si cind am citit stirea despre: UN ROMAN a deveni Campion Mondial la Overclocking.Felicitari si asteptam mai multe teste la acest nivel.In final,cred ca se anunta cel mai greu an pentru AMD.Asteptam replica AMD-lui prin mult asteptatul Bulldozer.
Interesant articolul. Il astept cu nerabdare pe cel despre OC.
Am si eu o intrebare. Nu gasesc in articol ce vcore au avut procesoarele K default si oc-ate la 4 ghz.
foarte impresionat de pozitionarea lor ca pret/calitate, mai ales de 2500k, ma intreb insa dc n au pus HT pe el, probabil sa mai reduca din pret. o alta nemultumire ar fi folosirea gpu ului integrat la procesoarele k, daca tot vroiau sa puna gpu integrat pe procesor puteau sa le faca separat, cine nu vroia gpu si overclock alegeau seriile fara K si placile de baza H67. Oricum cine nu foloseste aplicatiile care au nevoie de HT, 2500k va fi best buy
felicitari pentru rewiew.
Calin – respectivele limitari au rolul de a diferentia procesoarele, altfel nu ar fi existat motive sa aiba preturi diferite, nu-i asa. Apropo de preturi, de luni o sa fie disponibile in retail iar preturile sunt astea:
http://forum.lab501.ro/attachment.php?attachmentid=14837&d=1294309041
mihai & zid – aproximativ 1.25 la 4GHz si 1.4v la 4,7GHz. Defaultul este undeva pe la 1.1v
Monstru – Da marketing 🙂 Ce sa ii faci.
Dar daca mi-ai da un sfat. Acum dupa ce au aparut SB-urile pe piata, se vor ieftinii celelalte procesoare pe 1156 prin vara lui 2011 sau prin august ceva de genul. Ca vreau sa achizitionez un i7 875k si nu mai am probleme ceva ani de zile
In legatura cu acest articol pe 2 parti ce sa zic, este foarte bun !!
Partea asta mi-a placut foarte mult “u exista motive pentru care ar fi nevoie de un nou socket, insa motivatia Intel a fost ca exista deosebiri din punct de vedere electric intre cele doua socket-uri. Pe cai ceva mai neoficiale, se pare ca nu a fost nevoie de un nou socket, doar ca validarea LGA 1156 a intarziat mai mult decat trebuia si echipa ce lucra la P67 a trebuit sa inceapa dezvoltarea nestiind specificatiile finale ale lui LGA 1156, alegand astfel sa foloseasca un socket nou si sa evite anume incompatibilitati.”
Foarte tare ! =)))
In doua parti?!?!?! Doar astea au fost publicate pana acum, mai vin inca 3 parti saptamana asta 😀
Inca 3 parti ? :))) Pai oare ce mai aveti de prezentat ?
imbucurator pretul la 2500K
Calin – pai are si grafica domle, trebuie un articol separat, nu? Si exista si laptop-uri cu Sandy Bridge, acolo SB e high-end. Si poate se si overclockeaza proacele astea. Sunt subiecte de articole, nu e problema 🙂
Foarte bun review-ul si foarte interesante noile procesoare care deja s-au distantat foarte mult de Phenom-uri.
Monstrule era interesant zic eu fiind o platforma mainstream sa fie incluse mai multe teste cu jocuri si mai ales cele dependente de procesor ca GTA4, Starcraft 2, Arma2 etc. Am mentionat jocurile deoarece cred ca cei ce folosesc procesoare mainstream sunt in mare masura gameri.
E clar ca o revista numita lab501 ar fi complet insuficienta ca spatiu pentru ce articole “monstru” publicati 🙂
Felicitari pentru partea a 2 a, a meritat 35 de pagini. Acum am o intrebare. Ce se merita un i7-950 , sau noul SB i7-2600k? rezultatele sunt clare, dar as vrea sa stiu cam ce influenta are southbridge-ul aici. Pentru i7-950 as fi mers pe Gigabyte GA-X58A-UD3R care se comporta excelent din cate am citit. Dar nu stiu cam ce sa aleg pentru SB. Un P67A-UD5, ar fi de ajuns? Multumesc.
Multumiri pentru articolul exceptional. Foarte rar ard timpul sa fac comentarii la asa ceva, dar musai la asa manopera. Really, jos palaria pt munca asta.
Sper sa fie retributie pe masura!
succes in continuare
Ei bine, abia azi am terminat. Am o intrebare off-topic, ca de la om care scrie la altul care scrie (mult!): mie mi-a luat aproape o saptamana sa citesc tot: in cat timp l-ai scris? Merci!
ce este curios !!!
in jocuri la consum de electricitate diferentele nu mai sunt asa de mari ca in prime
oare de ce ? m-am tot gandit dar nu mi-a venit in cap decat ca ar fi un control asupra consumului cum intalnim la placile video sau?>
Am citit vreo 2 ore la el, și am aflat lucruri de care nici nu auzisem până acum. O să îmi mai ia câteva ore până îl termin.
Excepțional articol!
referitor la overclocking: nu cred ca mai sunt multe de facut ,cred ca Intel a reusit prin usurinta felului de a face Overcloking la Sandy Bridge sa ii faca pe TOTI pasionati de OC Campioni.
Cred ca OC o sa devina o chestie prea comuna ca sa mai fie interesanta…macar
IN toate siturile de reviewuri care le-am citit referitor la Sandy B am observat o chestie comuna…Absolut toti spun urmatoarea chestie…N-am avut timp prea mult sa OC procesorul si absolut toti l-au OC la fel ~4.9 ghz , cred ca That’s it
sunt curios daca staful de la Lab501 or sa sparga….gheata succes
mihai – pe pagina 34 poti vedea ca noi am overclockat procesorul pana la 5400MHz.
Legat de consumul in jocuri nu este vorba despre nici un control, doar ca nici un joc nu incarca la maxim placa video si procesorul.
Faptul ca nici un joc nu solicita la maximum placa video , mi se pare cel mai bun lucru. Eu cred ca este o arhitectura foarte reusita.
Am si eu nevoie de un prcesor pentru prelucrare hd ma ajuta cineva cu un sfat?
Foarte bun articolul. Insa, cel putin din punctul meu de vedere, prea a fost ridicat in slavi Intel-ul. Adica, da, au produse bune, dar tactica/strategia de a folosi alte socket-uri mi se pare proasta. Dupa LGA775 pe care l-au scos la pensie destul de devreme au aparut 1366 si 1156. Iar acum dupa…cat…doi ani de zile alte doua socket-uri?!
nu, la aprox 1 an si 3 luni dupa 1156. 1366 nu este inlocuit inca, fiind inca high end printre platforme (e si cu mai bine de un an mai batrana decat 1156).
O fii asa greu sa sortati si voi graficele alea in ordine crescatoare / descrescatoare sau macar sa bagati modelul procesorului pe bara din grafic ?
Se vede c-ati investit o gramada de timp, dar e degeaba daca trebuie sa stai 30 secs sa-ti cauti procesorul care te intereseaza in fiecare grafic.
Complicata rau legenda, este?
Ar fi interesant un “2100 (HT on) versus 2400” (frecventa identica, doua core-uri fizice plus doua core-uri virtuale versus patru core-uri fizice) intr-o utilizare cat mai larga (multimedia, gaming, daily use).
Impresionant review, detin si eu un i5 2500k, pe un Asus P8Z68 V PRO si am depasit 4800MHz cu el, cu un cooler CoolerMaster Hyper 212 + cu 2 vent pe el, al doilea fiind de 2500rpm, dar care nu depaseste 1800rpm.
Felicitari pentru munca depusa, stiu ce inseamna sa testezi ceva. Daca aveti nevoie de orice “ajutor” va rog sa ma contactati, pentru mine este un hobby, foarte scump, imi place sa ma “joc” cu ele, componentele.
http://3dmark.com/3dmv/3283019
si
http://3dmark.com/3dmv/3297083
la cat ar ajunge un 2500k racit cu un h100 ?
Depinde de mediul ambient, exemplar de procesor, voltaj, carcasa, nr de ventilatoare, etc.
In 2016 inca functioneaza bine acest procesor pentru prelucrarea foto
Pingback: Sandy Bridge – Partea a II-a – Mainstream with an attitude
Pingback: achizitie neaparata - Page 3 - My Garage
Pingback: Sandy Bridge E – Intel Core i7 3960X si 3930K | lab501
Pingback: lab501 » Sandy Bridge – Mobile in test IV
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube