EK-KIT L360 review

Scris de: , in categoria: Racire, in 10 May, 2013.

Rezultate

TDP mediu

medium tdp

Comparatiile trebuie privite orientativ, pentru ca avem doua tipuri total diferite de racire si orice am face conditiile nu vor fi in totalitate egale. Cu toate acestea, putem vedea foarte usor ca EK L360 obtine rezultate foarte bune in conditii de zgomot redus, de neatins pentru racirea pe aer.

Avem o liniaritate a temperaturilor, scalarea cu turatia nu este foarte buna pentru ca avem ambient mare si temperatura apei nu variaza prea mult cu turatia. Din aceasta cauza nu putem trage o concluzie despre eficienta ventilatoarelor din pachet, dar am mai spus, pentru adeptii racirii silentioase ele vor trebui inlocuite sau puse pe controller.

Ma asteptam ca acest kit AIO sa obtina temperaturi foarte bune, dar observam ca odata cu cresterea turatiei diferentele devin mai mici, tot din cauza dependentei temperaturii apei din instalatie de ambientul mare din teste.

TDP mare

high tdp

Odata cu cresterea TDP-ului diferentele cresc datorita capacitatii mult mai mari a apei de a transporta caldura, prin urmare victoria lui EK L360 este foarte clara.

TDP extrem

ex tdp

Cea mai grea categorie din test este dominata de kitul de la EK Waterblocks, lucru de asteptat, la fel ca toate rezultatele bune din articol. In conditii de ambient scazut sau in cazul folosirii unui agent de racire cu temperaturi foarte mici diferentele dintre racirea pe apa si cea pe aer sunt foarte mari, iar rezultatele obtinute sunt mult mai bune in multe cazuri.

P1320366

P1320422

P1320423

Comentarii

9 comentarii la: EK-KIT L360 review

 1. allin a scris pe:

  super watercooler…păi dacă la o tensiune de 1.51v procesorul are numai 73 de grade inseamnă că i7 3770k meu o să l pot aduce la 5.0Ghz cu tensiunea de 1.4-1.45v şi no să trec de 75 de grade…acuma să mi găsesc un meseriaş care să mi schimbe corsairul h110 cu scula asta…că e mai bună…
  Mulţam de lecţia de azi omule….o să mă pun să aplic ce mi ai “predat”!

 2. poparamiro Post author a scris pe:

  Nu poti compara asa pentru ca sunt procesoare diferite, iar ivy are ceva probleme de transfer termic sub IHS, prin urmare 1.45v aplicati lui 3770k ar putea duce la throttle foarte rapid in prime95.

  TDP-ului nehalem-ului este mai mare ca al lui ivy si permite testari de coolere cu TDP-uri extreme pentru ca nu atinge temperaturi foarte mari si nu intra in throttle.

  Ivy sau Sandy Bridge nu sunt procesoare bune pentru testele de coolere.

  Oricum, o racire mai buna nu strica niciodata, mai ales daca faci overclocking.

 3. nobax a scris pe:

  un review la swiftech h220 o sa vedem? 😀

 4. allin a scris pe:

  deci aşa stă treaba….acuma dacă nu te supăr vreau să ţi cer părerea cu privire la o nedumerire…vroiam să mi i au de pe Ebay.de următorul sistem:-cpu i7 3770k @5.05Ghz
  -placa de bază asusp8z77 v de luxe
  -gpu gtx 690
  -carcasă Thermaltake level 10 gt lcs
  -cpu cooler bigwater 850gt
  -sursa corsair hx 850 w +80silver
  Tipii ăştia imi arată in ofertă că i3770k ajunge la 5.05Ghz. Tu ce zici? Cu acest sistem (cooler+ sursă)pot rula la această frecvenţă a cpu-lui daily use s au numai ocazional? Pentru că dacă mi dai un răspuns favorabil vreau să l cumpăr.
  Mulţumesc

 5. grigoras49 a scris pe:

  despre pompa ce ne poti spune?este zgomotoasa?
  baraie ca un trabant sau are un zumzet acceptabil ceva acolo o impresie
  am vazut ca are 17 dB
  multumesc anticipat

 6. poparamiro Post author a scris pe:

  @ alin

  Nu te grabi cu schimbatul lui H110, ai putina rabdare pentru ca in articolul urmator (cam intr-o saptamana) vei vedea cum se comporta H110 in comparatie cu L360.

 7. poparamiro Post author a scris pe:

  @ nobax

  Posibil ca in viitor sa avem si la swiftech.

  @ allin

  Nu iti recomand sa ai incredere in cei de pe ebay, cel mai bine hai pe forum si colegii mei iti vor recomanda in functie de nevoile tale ceva bun, pentru ca eu nu prea sunt bun la recomandari.

  @ grigoras49

  Despre zgomot nu am vrut ca “comentez” pentru ca nu am aparatura de masura si urechea mea e “deformata” de miile de rpm folosite la bench, nu as pune mare pret pe parerea mea subiectiva.

  Totusi iti spun ca pompa nu e dead silent dar zgomotul nu e suparator pentru mine. Daca as fi testat macar 4-5 pompe iti puteam spune care cred ca e mai silent

 8. Cosmin a scris pe:

  uuu, deci o sa avem review H110, can’t wait 🙂
  Sunt si eu un fericit posesor de H110, se descurca admirabil, dar aveti mare grija in ce carcasa il montati! (de exemplu in Cosmos II sunt probleme, nu e foarte permisiva).

 9. Tile a scris pe:

  Un kit starter de watercooling ofera ceea ce nici un kit AIO nu poate oferi- posibilitatea extinderii si upgrade-ului.
  Recomandarea mea pentru cei ce vor sa se initieze intr-ale watercooling-ului este achizitionarea unui kit starter cum este cel de fata.
  Depunctez sever waterblock-ul datorita capacului din plexiglass care poate face necazuri in special in zona filetelor fitingurilor. As fi preferat un capac de alama in locul celui din plexiglass.

Lasa-ne un comentariu: