Noctua NH-U14S si NH-U12S review

Scris de: , in categoria: Racire, in 19 July, 2013.

Pachet, Arhitectura si constructie

Cu toate ca nu este tocmai ce asteptam de la coolerul de top Noctua cu arhitectura tower (doream in principal o latime mai mare si 8 heatpipe-uri), lucrurile nu stau rau: avem la prima vedere o arhitectura optimizata pentru turatii medii/mari “prin” cele 57 de lamele cu distanta mica intre ele, dispuse pe 6 heatpipeuri, aranjate foarte asemanator cu cele de la TRUE. A nu se citi ca Noctua ar fi copiat ceva la la Thermalright, desi as fi dorit sa o faca, pentru ca am fi avut un TRUE de 140mm, foarte masiv si cu renumita calitate Noctua, lucru de dorit, in special pentru entuziasti.

Pachetul este aproape complet si contine un model nou de ventilator, surubelnita, pasta termica, adaptor low-noise, dar nu avem prindere pentru LGA 1366, cea mai buna platforma pentru testele de coolere. Faptul ca Noctua pune la dispozitie la nevoie prinderi gratuite pentru noile platforme este un lucru de apreciat, dar as fi dorit sa am in pachet vechiul Secufirm, cu compatibilitate si soliditate mai bune, asa cum vom vedea in capitolul urmator.

In concluzie, la parti pozitive avem calitatea foarte buna prezenta prin soldering exceptional la nivelul lamelelor, placare integrala cu nichel si ventilatorul de 150mm de o calitate foarte buna, cu o turatie maxima de 1500rpm, cea mai buna alegere pentru acest tip de cooler, dupa parerea mea.

La parti mai putin bune trebuie neaparat trecuta deja antica pasta termica si noul sistem de prindere SecuFirm 2. In acest capitol nu sunt trecute la parti negative pentru ca in conditii de utilizare normala nu vor induce penalizari mari de performanta, dar din nefericire pentru Noctua, lucrurile in articolele mele nu se limiteaza la utilizarea obisnuita.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

specs

P1320608

P1320609

Comentarii

7 comentarii la: Noctua NH-U14S si NH-U12S review

 1. Nicu (MadMaxXx) a scris pe:

  Felicitari pt articol !!! Treaba de nota 10 ******* !

 2. Allin a scris pe:

  [email protected] te rog spune-mi la ce tensiune pot urca un i7 3930k ca să-l pot tacta la 4,6 Ghz cu un Thermalight SB-E? Sunt pe cale să-mi iau un astfel de cooler şi vreau să ştiu părerea ta de profesionist. Se poate compara în testul tău un i7 3930k cu procesorul folosit de tine? Ies aceleaşi temperaturi?

 3. @ Nicu

  Multumesc

  @ Alin

  Nu poti compara pentru sunt componenete diferite, conditii diferite..etc
  Voltajul trebuie sa il gasesti tu prin incercari, daca prinzi un CPU bun e posibil sa mearga 4600mhz la voltaj mic, oricum Silver Arrow SB-E e pregatit si pentru TDP-uri mari.

 4. Si cand ma gandescc ca ND-14 meu are deja 3 ani 🙂

 5. NH-D14

 6. Those CPU coolers are really great 🙂

 7. Marian Iftimie a scris pe:

  Foarte multumit sunt si eu de cele cu racire pe apa.

Lasa-ne un comentariu: