Noctua NH-U14S si NH-U12S review

Scris de: , in categoria: Racire, in 19 July, 2013.

Rezultate TDP mediu

med

Rezultatele in regim stock nu trebuie luate in seama daca vrem o comparatie reala intre capabilitatile coolerelor, din motive lesne de inteles, si anume inegalitatea intre conditiile de testare. Totusi, se observa o performanta foarte buna pentru NH-U14S, cu al sau nou ventilator de 150mm si 1500RPM, fapt care imi confirma ca alegerea Noctua este una foarte buna, mai ales ca zgomotul este acceptabil la turatia maxima.

Mai vedem usor ca intre 800 si 2x 1700RPM, comportamentul lui U14S este de exceptie, dar datorita diferentelor foarte mici fata de principalii rivali, nu il pot da castigator clar. Avem din nou aceeasi situatie la varful plutonului, impusa de limitarile aircoolingului si tehnologiilor folosite.

Ce trebuia precizat si apreciat este ca Noctua a reusit sa obtina niste rezultate remarcabile cu un cooler tower, caruia nu i-am prea dat initial sanse in lupta cu gigantii twin tower.

Tinand cont de dimensiunile lui, micul U12S are performante remarcabile la aceasta categorie, dar nu isi prea are locul printre acesti monstri de 140mm, prin urmare, in bonusul din acest articol va fi comparat cu cineva mai apropiat lui, pentru a putea trage cateva concluzii.

Am criticat Noctua acolo unde sunt probleme, dar aceasta categorie este una in care anumite deficiente nu conteaza prea mult si NH-U14S este cu siguranta o demonstratie de forta a inginerilor Noctua, o punere in practica a unui potential cu totul deosebit.

Comentarii

7 comentarii la: Noctua NH-U14S si NH-U12S review

 1. Nicu (MadMaxXx) a scris pe:

  Felicitari pt articol !!! Treaba de nota 10 ******* !

 2. Allin a scris pe:

  [email protected] te rog spune-mi la ce tensiune pot urca un i7 3930k ca să-l pot tacta la 4,6 Ghz cu un Thermalight SB-E? Sunt pe cale să-mi iau un astfel de cooler şi vreau să ştiu părerea ta de profesionist. Se poate compara în testul tău un i7 3930k cu procesorul folosit de tine? Ies aceleaşi temperaturi?

 3. @ Nicu

  Multumesc

  @ Alin

  Nu poti compara pentru sunt componenete diferite, conditii diferite..etc
  Voltajul trebuie sa il gasesti tu prin incercari, daca prinzi un CPU bun e posibil sa mearga 4600mhz la voltaj mic, oricum Silver Arrow SB-E e pregatit si pentru TDP-uri mari.

 4. Si cand ma gandescc ca ND-14 meu are deja 3 ani 🙂

 5. NH-D14

 6. Those CPU coolers are really great 🙂

 7. Marian Iftimie a scris pe:

  Foarte multumit sunt si eu de cele cu racire pe apa.

Lasa-ne un comentariu: