Review – NZXT Kraken Z63

Scris de: , in categoria: Racire, in 4 March, 2020.

Ambalaj si accesorii

 
NZXT Kraken Z63 este livrat intr-un ambalaj simplu, in pachet fiind inclus AIO-ul, cele doua ventilatoare, cablurile necesare conectarii la placa de baza, alimentare S-ATA si controller-ul RGB NZXT, manualul utilizatorului, precum si sistemele de prindere pentru LGA 1151, 1150, 1155, 1156, 1366, 2011, 2011-3, 2066 si AMD AM4. NZXT Kraken Z63 este compatibil si cu procesoarele Threadripper, insa prinderea pentru sTRX4 / TR4 trebuie achizitionata separat.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – NZXT Kraken Z63

  1. Cristi a scris pe:

    Am observat, la racire pe apa, dupa max 5 ani de utilizare zilnica, scaderea eficientei de racire, plus defectiuni ale pompei, care la coolerele pe aer nu se manifesta. Scaderea eficientei cred ca apare din cauza depunerilor pe interiorul circuitului de racire.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    In functie de tipul de racire cu lichid (AIO sau circuit custom), pot aparea scaderi ale performantei sau defectiuni. Un AIO gandit gresit de exemplu, se poate defecta si intr-un an, in timp ce in cazul unui circuit de racire cu lichid este foarte important ce tip de componente folosim si ce tip de lichid, putand fi necesara curatarea la 2-3 ani.

    La polul opus, un AIO de calitate, cu lichid de calitate, poate tine si mai mult, faptul ca producatorul ofera 6 ani garantie in acest caz fiind un semn bun.

    Dar per total, evident, un cooler nu are ce sa pateasca in timp, fiind o bucata de metal. Curatam / schimbam ventilatorul odata la cativa ani si putem folosi acelasi cooler 10 ani sau mai mult. De exemplu, eu folosesc si acum un Noctua NH-U12P testat in 2008, deci 12 ani.

Lasa-ne un comentariu: