Review – NZXT Kraken Z63

Scris de: , in categoria: Racire, in 4 March, 2020.

Concluzii

 
NZXT Kraken Z63 este cu siguranta un AIO de top, oferind o performanta superioara unora dintre cele mai bune solutii de racire pe aer disponibile pe piata. Desigur, acest lucru vine cu un pret, NZXT Kraken Z63 fiind disponibil in Romania pentru ~1350 RON, insa este vorba despre o investitie pe termen lung, producatorul oferind 6 ani garantie.

La turatie maxima ventilatoarele sunt evident zgomotoase, insa performanta este pe masura, NZXT Kraken Z63 fiind capabil sa tina in frau orice model de procesor existent pe piata in acest moment. Pentru cei care isi doresc silentiozitate, o turatie de 900 rpm este mult mai potrivita, performanta fiind in continuare mai ridicata decat cea a solutiilor de racire cu aer, in conditiile in care pompa este de asemenea silentioasa.

Nu in ultimul rand, Kraken Z63 ofera si alte avantaje, cum ar fi posibilitatea de a monta pompa in orice pozitie fara a afecta performanta, precum si un plus la capitolul aspect, datorita display-ului LCD montat pe capacul ansamblului pompa / waterblock. NZXT Kraken Z3 este deja disponibil in magazinele noastre, in ambele arome (Z63 si Z73).

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – NZXT Kraken Z63

  1. Cristi a scris pe:

    Am observat, la racire pe apa, dupa max 5 ani de utilizare zilnica, scaderea eficientei de racire, plus defectiuni ale pompei, care la coolerele pe aer nu se manifesta. Scaderea eficientei cred ca apare din cauza depunerilor pe interiorul circuitului de racire.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    In functie de tipul de racire cu lichid (AIO sau circuit custom), pot aparea scaderi ale performantei sau defectiuni. Un AIO gandit gresit de exemplu, se poate defecta si intr-un an, in timp ce in cazul unui circuit de racire cu lichid este foarte important ce tip de componente folosim si ce tip de lichid, putand fi necesara curatarea la 2-3 ani.

    La polul opus, un AIO de calitate, cu lichid de calitate, poate tine si mai mult, faptul ca producatorul ofera 6 ani garantie in acest caz fiind un semn bun.

    Dar per total, evident, un cooler nu are ce sa pateasca in timp, fiind o bucata de metal. Curatam / schimbam ventilatorul odata la cativa ani si putem folosi acelasi cooler 10 ani sau mai mult. De exemplu, eu folosesc si acum un Noctua NH-U12P testat in 2008, deci 12 ani.

Lasa-ne un comentariu: