Review – NZXT Kraken Z63

Scris de: , in categoria: Racire, in 4 March, 2020.

Rezultate

 
Am comparat NZXT Kraken Z63 cu Noctua NH-U12A si Noctua NH-D15, doua solutii de racire pe aer de top, echipate cu doua ventilatoare. Am utilizat doua viteze de rotatie pentru cele doua ventilatoare NZXT Aer P, mai precis viteza minima, reglata de placa de baza la ~900 rpm, respectiv viteza maxima, care a atins 2000 rpm.

In ambele cazuri, NZXT Kraken Z63 obtine rezultate net superioare fata de cele doua solutii de racire pe aer utilizate in comparatie, demonstrand pe deplin progresul inregistrat in domeniul AIO-urilor in ultimii ani.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – NZXT Kraken Z63

  1. Cristi a scris pe:

    Am observat, la racire pe apa, dupa max 5 ani de utilizare zilnica, scaderea eficientei de racire, plus defectiuni ale pompei, care la coolerele pe aer nu se manifesta. Scaderea eficientei cred ca apare din cauza depunerilor pe interiorul circuitului de racire.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    In functie de tipul de racire cu lichid (AIO sau circuit custom), pot aparea scaderi ale performantei sau defectiuni. Un AIO gandit gresit de exemplu, se poate defecta si intr-un an, in timp ce in cazul unui circuit de racire cu lichid este foarte important ce tip de componente folosim si ce tip de lichid, putand fi necesara curatarea la 2-3 ani.

    La polul opus, un AIO de calitate, cu lichid de calitate, poate tine si mai mult, faptul ca producatorul ofera 6 ani garantie in acest caz fiind un semn bun.

    Dar per total, evident, un cooler nu are ce sa pateasca in timp, fiind o bucata de metal. Curatam / schimbam ventilatorul odata la cativa ani si putem folosi acelasi cooler 10 ani sau mai mult. De exemplu, eu folosesc si acum un Noctua NH-U12P testat in 2008, deci 12 ani.

Lasa-ne un comentariu: