Review – NZXT Kraken Z63

Scris de: , in categoria: Racire, in 4 March, 2020.

Prezentare

 
Prima senzatie pe care o avem cand punem mana pe NZXT Kraken Z63 este aceea de calitate, de lucru bine construit, senzatie sustinuta de calitatea constructiei, atentia la detalii si nu in ultimul rand greutate (2.17Kg).

De la modul in care se prezinta radiatorul si pana la camasa de nylon a furtunelor, NZXT Kraken Z63 este construit cu simt de raspundere, asa cum ar trebui sa fie construit orice sistem de racire high-end.

Paradoxal, dar sistemul de prindere nu impresioneaza la prima vedere, backplate-ul din plastic parand destul de fragil, insa urma de pasta este buna, presiunea fiind optima.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – NZXT Kraken Z63

  1. Cristi a scris pe:

    Am observat, la racire pe apa, dupa max 5 ani de utilizare zilnica, scaderea eficientei de racire, plus defectiuni ale pompei, care la coolerele pe aer nu se manifesta. Scaderea eficientei cred ca apare din cauza depunerilor pe interiorul circuitului de racire.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    In functie de tipul de racire cu lichid (AIO sau circuit custom), pot aparea scaderi ale performantei sau defectiuni. Un AIO gandit gresit de exemplu, se poate defecta si intr-un an, in timp ce in cazul unui circuit de racire cu lichid este foarte important ce tip de componente folosim si ce tip de lichid, putand fi necesara curatarea la 2-3 ani.

    La polul opus, un AIO de calitate, cu lichid de calitate, poate tine si mai mult, faptul ca producatorul ofera 6 ani garantie in acest caz fiind un semn bun.

    Dar per total, evident, un cooler nu are ce sa pateasca in timp, fiind o bucata de metal. Curatam / schimbam ventilatorul odata la cativa ani si putem folosi acelasi cooler 10 ani sau mai mult. De exemplu, eu folosesc si acum un Noctua NH-U12P testat in 2008, deci 12 ani.

Lasa-ne un comentariu: