Review – SilentiumPC Fera 5 & SilentiumPC Fera 5 Dual Fan

Scris de: , in categoria: Racire, in 27 August, 2021.

Prezentare

 
SilentiumPC Fera 5 este un cooler tower de tip HDT, alcatuit din 4 heatpipe-uri de cupru de 6mm grosime, 56 de lamele de aluminiu, precum si un radiator secundar de mici dimensiuni, montat direct pe heatpipe-uri. Cele 4 heatpipe-uri intra in contact direct cu procesorul, dar spre deosebire de alte cooler-e HDT, producatorul a turnat un strat subtire de cupru pe baza, astfel incat aceasta este perfect plana si nu exista spatii intre heatpipe-uri.

De asemenea, sistemul de prindere exercita o presiune ridicata, drept urmare ne putem astepta la performante interesante, chiar daca avem de-a face cu un cooler destul de usor (665g cu tot cu ventilatoare). De altfel, producatorul a acordat o atentie deosebita dezvoltarii cooler-ului si ventilatoarelor, acestea fiind gandite special pentru a fi utilizate impreuna – ceea ce producatorul numeste Synergy Cooling.

Ventilatoarele Fluctus se lauda cu o durata de viata foarte ridicata (100000 MTBF), datorita utilizarii fluid dynamic bearing, un alt detaliu interesant fiind posibilitatea de a inlantui cele doua ventilatioare, pentru a folosi un singur conector PWM de pe placa de baza. Nu in ultimul rand, ventilatoarele pot functiona intre 300 si 1800rpm, in mod semi-pasiv.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – SilentiumPC Fera 5 & SilentiumPC Fera 5 Dual Fan

  1. Alin a scris pe:

    Salut, am si eu o curiozitate, se poate face un test de coolere la care sa folositi aceleasi ventilatoare? Sunt curios ce s-ar intampla daca pe toate ar fi aceleasi ventilatoare Noctua de exemplu.

Lasa-ne un comentariu: