Review – SilentiumPC Fera 5 & SilentiumPC Fera 5 Dual Fan

Scris de: , in categoria: Racire, in 27 August, 2021.

Concluzii

 
Cu un pret de 185 RON pentru SilentiumPC Fera 5 Dual Fan, respectiv 228RON pentru SilentiumPC Fera 5 Dual Fan, Silentium PC fac o figura frumoasa, oferind doua cooler-e cu un bun raport calitate / pret. Acestea pot fi utilizate si pentru varfuri de gama, cum ar fi 11900K sau 5950X, insa nivelul de zgomot va fi destul de ridicat, la fel si temperaturile.

Personal, recomand utilizarea unei astfel de solutii impreuna cu un procesor mainstream (5600X, 11600K), pentru a obtine un echilibru perfect intre temperaturi si nivel de zgomot. Pana la urma si pretul ne recomanda acelasi lucru – daca achizitionati un procesor de >2500 RON, ar trebui totusi sa investiti si intr-o solutie de racire high-end.

Am apreciat solutia utilizata de SilentiumPC pentru baza, aceasta crescand in mod cert performanta. Astfel, prin utilizarea unui strat micrometric de cupru, acestia au reusit sa pastreze contactul direct intre heatpipe si IHS, maximizand suprafata de contact, prin acoperirea oricarei denivelari prezente intre heatpipe-uri.

De asmenea, ventilatoarele Fluctus 120 PWM ofera o performanta ridicata si sunt capabile sa ofere un flux suficient de aer la turatie ridicata, pastrand in acelasi timp un nivel de zgomot decent la 800-1300 rpm.

Per total, SilentiumPC Fera 5 si SilentiumPC Fera 5 Dual Fan sunt doua solutii demne de luat in seaman in momentul in care construiti un sistem mainstream – personal as opta pentru versiunea Dual Fan.
 

Comentarii

Un comentariu la: Review – SilentiumPC Fera 5 & SilentiumPC Fera 5 Dual Fan

  1. Alin a scris pe:

    Salut, am si eu o curiozitate, se poate face un test de coolere la care sa folositi aceleasi ventilatoare? Sunt curios ce s-ar intampla daca pe toate ar fi aceleasi ventilatoare Noctua de exemplu.

Lasa-ne un comentariu: