Review – SilentiumPC Fera 5 & SilentiumPC Fera 5 Dual Fan

Scris de: , in categoria: Racire, in 27 August, 2021.

Rezultate

 
Am comparat SilentiumPC Fera 5 si SilentiumPC Fera 5 Dual Fan cu Be Quiet! Shadow Rock Slim 2, DeepCool AS500 si Noctua NH-U12A, folosind doua viteze de rotatie – viteza maxima permisa de ventilatorul inclus din fabrica, adica 1800 rpm, in realitate 1900rpm, respectiv 1300 rpm, pentru o comparatie directa cu NH-U12A.

Evident, discutam despre ventilatoare diferite, despre viteze de rotatie diferite si despre un numar diferit de ventilatoare, in marea majoritate a cazurilor, cu alte cuvinte am comparat solutii de racire complete (radiator plus ventilatoare), nu cooler-ele in sine.

SilentiumPC Fera 5 Dual Fan reuseste o figura frumoasa, pozitionandu-se la 1.5 oC in spatele excelentului NH-U12A, in timp ce versiunea cu un singur ventilator mai pierde un grad. La 1300 rpm diferenta este si mai mica, SilentiumPC Fera 5 Dual Fan obtinand temperaturi cu 1.4 oC mai ridicate decat NH-U12A, in timp ce SilentiumPC Fera 5 este, din nou, mai fierbinte cu un grad. Evident, discutam despre un TDP mediu, relevant pentru majoritatea utilizatorilor. In cazul unui TDP ridicat, diferentele fiind mai accentuate.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – SilentiumPC Fera 5 & SilentiumPC Fera 5 Dual Fan

  1. Alin a scris pe:

    Salut, am si eu o curiozitate, se poate face un test de coolere la care sa folositi aceleasi ventilatoare? Sunt curios ce s-ar intampla daca pe toate ar fi aceleasi ventilatoare Noctua de exemplu.

Lasa-ne un comentariu: