Test practic – 5 sisteme de racire pentru AMD Ryzen Threadripper – Noctua, Enermax & Arctic

Scris de: , in categoria: Racire, in 11 September, 2017.

 
Cele trei modele folosesc o arhitectura de tip tower, NH-U14S TR4-SP3 si NH-U9 TR4-SP3 fiind dotate cu 6 heatpipe-uri, in timp ce NH-U12S TR4-SP3 este dotat cu 5 heatpipe-uri. Toate modelele sunt dotate cu aceeasi baza de dimensiuni impresionante, sistemul de prindere fiind atasat din fabrica. NH-U14S TR4-SP3 este livrat impreuna cu un ventilator NF-A15 PWM, NH-U12S TR4-SP3 este dotat cu un ventilator NF-F12 PWM, in timp ce mezinul familiei, NH-U9 TR4-SP3 este livrat impreuna cu doua ventilatoare NF-A9 PWM.

Diferenta de masa este considerabila, de la 660g (fara ventilatoare) pentru NH-U9 TR4-SP3, respectiv 695g in cazul lui NH-U14S TR4-SP3 si pana la cele 865g ale modelului de varf, NH-U14S TR4-SP3. Cele trei modele impart aceleasi caracteristici definitorii pentru un produs Noctua, mai precis constructia de calitate, sistemul de prindere solid si nu in ultimul rand 6 ani garantie.

Ca de fiecare data, cei de la Noctua au acordat o atentie sporita compatibilitatii cu un numar cat mai ridicat de placi de baza, prin urmare modelele NH-U14S TR4-SP3 si NH-U12S TR4-SP3 pot fi montate in 3 pozitii (implicita, cu 3mm inspre latura superioara a placii de baza, respectiv cu 6mm inspre latura superioara a placii de baza), sistemul de prindere permitand glisarea in 3 pozitii pentru a asigura compatibilitatea cu placile de baza care au primul slot PCI-E montat in imediata vecinatate a socket-ului.

Evident, sistemul de prindere fiind solid, urma de pasta este buna, asa cum ne-am astepta din partea unui cooler Noctua.

 


 

Comentarii

4 comentarii la: Test practic – 5 sisteme de racire pentru AMD Ryzen Threadripper – Noctua, Enermax & Arctic

 1. Carcotasul a scris pe:

  Mai fratele meu, pui in aceeasi oala racire cu apa si racire pe aer? Comparam cartofi cu pere?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Cand merele si perele au acelasi scop, da, le comparam

 3. Liviu a scris pe:

  Interesant :)) cea mai tare parte a fost aia cu “new territory” . Sa arati cu exemple perspectiva gigantica a lui ThreadRipper !

 4. Me a scris pe:

  Ca intotdeauna raportul performanta racire/zgomot e de partea Noctua.
  NHU14S well done!

Lasa-ne un comentariu: