Test practic – 5 sisteme de racire pentru AMD Ryzen Threadripper – Noctua, Enermax & Arctic

Scris de: , in categoria: Racire, in 11 September, 2017.

 
Enermax Liqtech TR4 360 este un AIO de calitate, detalii cum ar fi masca laterala a radiatorului, insertiile de cauciuc pe care se monteaza ventilatoarele sau furtunele invelite in material textil conferindu-i un aspect premium. Totusi, toate acestea palesc in comparatie cu baza de cupru cu adevarat monstruoasa, care acopera in totalitate IHS-ul unui procesor Threadripper.

Pompa are o viteza de rotatie de 3000 rpm, debitul de 450L/h fiind respectabil pentru un AIO. Asamblul fara ventilatoare cantareste 1395g, o mare parte din masa datorandu-se pompei si bazei solide de cupru. Cele trei ventilatoare incluse in pachet au o viteza de rotatie de pana la 2300 rpm si va pot asigura ca le veti auzi in timpul functionarii.

Enermax Liqtech TR4 360 este un sistem de racire dedicat exclusiv procesoarelor Threadripper, sistemul de prindere fiind atasat din fabrica. Si in acest caz avem de-a face cu o urma buna de pasta, presiunea sistemului de prindere fiind destul de ridicata. Spre deosebire de Noctua insa, in acest caz nu beneficiem decat de 2 ani garantie.

 

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Test practic – 5 sisteme de racire pentru AMD Ryzen Threadripper – Noctua, Enermax & Arctic

 1. Carcotasul a scris pe:

  Mai fratele meu, pui in aceeasi oala racire cu apa si racire pe aer? Comparam cartofi cu pere?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Cand merele si perele au acelasi scop, da, le comparam

 3. Liviu a scris pe:

  Interesant :)) cea mai tare parte a fost aia cu “new territory” . Sa arati cu exemple perspectiva gigantica a lui ThreadRipper !

 4. Me a scris pe:

  Ca intotdeauna raportul performanta racire/zgomot e de partea Noctua.
  NHU14S well done!

Lasa-ne un comentariu: