Test practic – EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB – Nickel + Plexi

Scris de: , in categoria: Racire, in 30 August, 2019.

Prezentare

 
Am primit la teste waterblock-ul EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB, versiunea Nickel + Plexi, precum si back-plate-ul EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT Backplate, cele doua produse fiind comercializate separat. EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB este livrat impreuna cu un I/O shield single-slot, suruburi, capacele pentru conectori, doua chei inbus, un tub de pasta termica, precum si 3 seturi de pad-uri termice de diferse grosimi.

Waterblock-ul este construit din cupru nichelat, fiind echipat cu un top din plexiglass. Led-urile sunt montate in cele doua insertii de acetal, mai precis partea care adaposteste cei doi conectori G1/4 si o insertie pozitionata pe latura din fata a waterblock-ului.

EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT Backplate este livrat de asemenea impreuna cu suruburile de rigoare si un set de pad-uri termice care vor fi aplicate pe spatele back-plate-ului. Back-plate-ul este construit din aluminiu anodizat si ajuta atat la rigidizarea PCB-ului, cat si la preluarea caldurii degajate in PCB.

 

Comentarii

4 comentarii la: Test practic – EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB – Nickel + Plexi

 1. Dinnobolique a scris pe:

  Va rog corectati,deoarece de la 45,2 dB la 39,6 db, nu inseamna o reducere a nivelului de zgomot de 2-3 ori, asa cum ati scris… ci reprezinta o reducere de de aproximativ 12,39%.

  Succes in continuare!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Of… decibelul este o marime logaritmica… deci nu, nu calculezi liniar diferenta, ci logaritmic… Din punct de vedere al urechii umane, o valoare de 45.2 dB este perceputa ca fiind de 1.5 ori mai zgomotaosa decat o valoare de 39.6 dB. Din punct de vedere al intensitatii acustice, este de 5 ori mai mare…

  Ca referinta cu cifre rotunde, un sunet de 70 dB fata de un sunet de 60 dB este perceput de om ca fiind de doua ori mai zgomots, intensitatea masurata fiind de 10 ori mai mare.

 3. Dan a scris pe:

  Multumim pentru articol. Ar fi interesant sa ne spui si cat de mult se poate face overclocking cu racirea lichida.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Asta… este un alt subiect

Lasa-ne un comentariu: