Test practic – EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB – Nickel + Plexi

Scris de: , in categoria: Racire, in 30 August, 2019.

EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB – Nickel + Plexi

 
In urma cu aproape 2 luni se lansau primele doua placi video din familia Navi, AMD Radeon RX 5700XT si AMD Radeon RX 5700. Asa cum am vazut, acestea ofera un bun raport calitate / pret, insa au ca dezavantaj temperaturile atinse in timpul functionarii si nivelul de zgomot, implementarile after-market oferind performante mult mai bune la aceste capitole decat referinta.

Ei bine, ce ne facem daca avem in plan achizitia unui model de referinta, dar dorim sa tinem temperaturile si nivelul de zgomot sub control? Ne bucuram, pentru ca fiind vorba despre implementari de referinta, principalii producatori de solutii de racire cu apa au in portofoliu waterblock-uri full pentru RX 5700 XT si RX 5700.

Evident, primul astfel de waterblock a fost lansat de catre colegii de la EKWB, purtand numele EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB. Este vorba despre un waterblock, evident, echipat cu iluminare RGB, la fel de evident, compatibil atat cu RX 5700, cat si cu RTX 5700XT.

Acesta a fost lansat pe piata nu cu mult timp in urma, asa ca ne-am gandit ca nu ar strica sa vedem cat de mult poate imbunatati comportamentul termic si acustic al unui RX 5700XT, drept urmare l-am pus la treaba imediat cum l-am primit la teste.
 

Comentarii

4 comentarii la: Test practic – EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB – Nickel + Plexi

 1. Dinnobolique a scris pe:

  Va rog corectati,deoarece de la 45,2 dB la 39,6 db, nu inseamna o reducere a nivelului de zgomot de 2-3 ori, asa cum ati scris… ci reprezinta o reducere de de aproximativ 12,39%.

  Succes in continuare!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Of… decibelul este o marime logaritmica… deci nu, nu calculezi liniar diferenta, ci logaritmic… Din punct de vedere al urechii umane, o valoare de 45.2 dB este perceputa ca fiind de 1.5 ori mai zgomotaosa decat o valoare de 39.6 dB. Din punct de vedere al intensitatii acustice, este de 5 ori mai mare…

  Ca referinta cu cifre rotunde, un sunet de 70 dB fata de un sunet de 60 dB este perceput de om ca fiind de doua ori mai zgomots, intensitatea masurata fiind de 10 ori mai mare.

 3. Dan a scris pe:

  Multumim pentru articol. Ar fi interesant sa ne spui si cat de mult se poate face overclocking cu racirea lichida.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Asta… este un alt subiect

Lasa-ne un comentariu: