Test practic – EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB – Nickel + Plexi

Scris de: , in categoria: Racire, in 30 August, 2019.

Concluzii

 

Desigur, nu cred ca poate mira pe cineva faptul ca utilizarea unui circuit de racire cu lichid si a unul waterblock full block poate avea ca efect obtinerea unor temperaturi mai bune decat in cazul utilizarii unui sistem de racire cu aer. Totusi, in cazul de fata diferenta este mai mult decat semnificativa, AMD Radeon RX 5700 XT fiind pur si simplu alta placa in momentul in care utilizam EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB.

Astfel, am obtinut temperaturi cu 24 oC mai mici decat in cazul sistemului de racire stock, dar si un nivel de zgomot de 2-3 ori mai redus, ceea ce, trebuie sa recunoastem, este o performanta impresionanta.

Desigur, o astfel de performanta vine cu un cost, EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB fiind disponibil pe site-ul celor de la EKWB pentru ~133 Euro, in timp ce backplate-ul EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT Backplate costa 27 Euro.

Per total, pentru cei care isi doresc un sistem full AMD, racit cu ajutorul unui circuit de racire cu lichid, EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB este cu siguranta o solutie demna de luat in seama, atat pentru a creste performanta varfului de gama Navi actual, cat si pentru a obtine o temperatura mult mai scazuta pentru nucleul grafic si un nivel de zgomot semnificativ mai mic in carcasa.

 

Comentarii

4 comentarii la: Test practic – EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB – Nickel + Plexi

 1. Dinnobolique a scris pe:

  Va rog corectati,deoarece de la 45,2 dB la 39,6 db, nu inseamna o reducere a nivelului de zgomot de 2-3 ori, asa cum ati scris… ci reprezinta o reducere de de aproximativ 12,39%.

  Succes in continuare!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Of… decibelul este o marime logaritmica… deci nu, nu calculezi liniar diferenta, ci logaritmic… Din punct de vedere al urechii umane, o valoare de 45.2 dB este perceputa ca fiind de 1.5 ori mai zgomotaosa decat o valoare de 39.6 dB. Din punct de vedere al intensitatii acustice, este de 5 ori mai mare…

  Ca referinta cu cifre rotunde, un sunet de 70 dB fata de un sunet de 60 dB este perceput de om ca fiind de doua ori mai zgomots, intensitatea masurata fiind de 10 ori mai mare.

 3. Dan a scris pe:

  Multumim pentru articol. Ar fi interesant sa ne spui si cat de mult se poate face overclocking cu racirea lichida.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Asta… este un alt subiect

Lasa-ne un comentariu: