Test practic – EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB – Nickel + Plexi

Scris de: , in categoria: Racire, in 30 August, 2019.

Rezultate

 
Pentru articolul de astazi ne-a interesat un lucru cat se poate de simplu – ce performante obtine EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB fata de sistemul de racire stock. Iar raspunsul este de asemenea cat se poate de simplu.

Astfel, daca nucleul lui RX 5700 XT atinge o temperatura de 89 oC utilizand racirea stock, inregistrand un nivel de zgomot de 45.2 dB, utilizand waterblock-ul EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB, temperatura scade la 65 oC, o diferenta de 24 oC fata de sistemul de racire stock!

Mai mult decat atat, in cazul ventilatoarelor utilizate de noi si nivelul de zgomot scade spectaculos, aparatul de masura inregistrand 39.6 dB.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Test practic – EKWB EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB – Nickel + Plexi

 1. Dinnobolique a scris pe:

  Va rog corectati,deoarece de la 45,2 dB la 39,6 db, nu inseamna o reducere a nivelului de zgomot de 2-3 ori, asa cum ati scris… ci reprezinta o reducere de de aproximativ 12,39%.

  Succes in continuare!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Of… decibelul este o marime logaritmica… deci nu, nu calculezi liniar diferenta, ci logaritmic… Din punct de vedere al urechii umane, o valoare de 45.2 dB este perceputa ca fiind de 1.5 ori mai zgomotaosa decat o valoare de 39.6 dB. Din punct de vedere al intensitatii acustice, este de 5 ori mai mare…

  Ca referinta cu cifre rotunde, un sunet de 70 dB fata de un sunet de 60 dB este perceput de om ca fiind de doua ori mai zgomots, intensitatea masurata fiind de 10 ori mai mare.

 3. Dan a scris pe:

  Multumim pentru articol. Ar fi interesant sa ne spui si cat de mult se poate face overclocking cu racirea lichida.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Asta… este un alt subiect

Lasa-ne un comentariu: