CeBIT 2011 – Pretec ofera SSD-uri intre 8GB si 1TB

Scris de: , in categoria: Stiri, in 3 March, 2011.

Pretec e un producator asiatic de diverse device-uri bazate pe memorii flash cu un focus pe zona industriala de produse, detinand multiple certificari printre care si cateva de nivel militar. Cu toata sinceritatea, pana acum nu auzisem de ei insa dupa ce am vazut oferta de SSD-uri sunt destul de interesat de ce au de oferit.

Cel mai modest dintre produse e un SSD-on-a-chip denumit P-Drive, ce include atat controler-ul cat si memoria flash si are o interfata P-ATA, ofera capacitati intre 8 si 32GB si are un pret per GB foarte accesibil.

Implementarile minuscule nu se opresc aici, existand si modelul E3000 SATA DOM ce ofera intre 2 si 64GB capacitate si consuma numai 0.9W, fiind perfecte pentru sisteme low-power sau chiar notebook-uri.

Pretec au insa si SSD-uri normale de 2.5″, folosind atat controller-ul Sandforce SF-1200 pentru modelele mai ieftine, cat si noul SF din seria 2000 ce ating viteze de peste 500MB read si write, iar capacitatea variind intre 32GB si 512GB.

In oferta lor exista si SSD-uri de 1TB cu destinatie industriala, ce folosesc insa un controller Jmicron JMF-616. Si pentru cei mai pasionati, putem gasim ci diverse modele de memory-card-uri care mai de care mai interesante,  inclusiv CF-uri cu rate de transfer de pana la 285MB/s.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: