Antec P183 V3 Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 February, 2011.


.

Masca frontala este construita conform tehnologiei three-layer utilizata de Antec pe modelele silentioase, la fel ca si panourile laterale. Astfel, aceste parti sunt construite ca un sandwich, din aluminiu, plastic si aluminiu, pentru a reduce zgomotul produs de componentele din sistem si pentru a atenua vibratiile. Tot in partea din fata putem observa si cei doi conectori USB 2.0, nou introdusul conector USB 3.0, conexiunile audio precum si mecanismul de blocare al usii (se inchide cu cheia). In practica, acesta nu este chiar atat de eficient, butoanele de Power si Reset putand fi actionate prin fantele de aerisire ale mastii frontale. Desigur, nu vom avea acces la unitatea optica daca “am incuiat” carcasa, insa nu cred ca acesta este scopul in conditiile in care in zilele noastre, stick-urile USB sunt mai ieftine decat scuzele gasite de benzinarii pentru majorarea preturilor.
.


.

Un aspect interesant legat de conectorul USB 3 frontal – cei de la Antec au folosit o abordare precauta, demna de apreciere. Astfel, cu P183 V3 veti putea folosi portul USB 3.0 frontal chiar daca placa voastra de baza nu este dotata cu un conector special pentru asa ceva, deoarece conectorul acestui port este un simplu conector USB 3.0 care se poate conecta la orice placa de baza dotata cu USB 3.0, indiferent daca aceasta dispune de conectori frontali sau nu.

Partea frontala este dotata cu 7 filtre de praf, inglobate in cele 7 parti mobile ale acestei laturi. Astfel, atat usile din dreptul celor doua ventilatoare de intake de 120mm, cat si cele 4 placute care acopera lacasurile de 5.25, cat si placuta care acopera lacasul de 3.25″ extern sunt dotate cu filtre de praf, si pot fi demontate si spalate.
.

Comentarii

9 comentarii la: Antec P183 V3 Review

 1. colanusus a scris pe:

  mult asteptatul review :); din pacate nu au rezolvat problemele enumerate si de Monstru; sunt curios totusi daca poti monta direct un OCZ SSD in cutia de jos; in P180B nu merge decat cu adaptorul Intel (adica doar SSD Intel poti sa pui); am montat un HDD si peste el am lipit cu banda adeziva un OCZ Vertex 2 🙂

 2. Bogdan a scris pe:

  Frumos review. Carcasa in sine este buna, nu-i mare lucru pe care sa i-l poti reprosa. Nu sunt de acord cu minusul acordat pentru ca nu poate acomoda o placa video GTX 580. La drept vorbind aceasta placa video nu prea este destinata aceluiasi public ca si carcasa silentioasa. Altfel (cu toate ca nu are nici o legatura cu carcasa in sine, nu prea as pune eu un cooler fan-less pe procesor, poate-s eu “incepator” dar m-am plictisit de placa mea video care are un cooler fan less si tot aerul cald ajunge la procesorul de deasupra ei. 🙁

  Ce i-as reprosa eu la carcasa in sine, este lipsa unei gauri pt aportul de aer cald pentru sursa, chiar daca aerul de la baza sursei este mai rec.

  Ca alternativa (si alegere personala, nu este reclama) as recomanda:
  http://www.scythe-eu.com/en/products/pc-case/gekkou-silent.html

  Se poate aduce la noi, pentru aprox 100 eur.

 3. Laurentiu a scris pe:

  Review de exceptie ca de obicei. Cat despre carcasa, la momentul aparitiei, P180 a fost un adevarat fenomen, dar, de-a lungul timpului, noile revizii ale acesteia au adus mult prea putine schimbari, ceea ce nu e neaparat un lucru rau.

 4. De ce nu se mai fac carcase integral din aluminiu ?

  Eu am un Thermaltake V2000A complet din aluminiu luata acum 6 ani..

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Se fac in continuare carcase integral din aluminiu, insa si pretul este unul pe masura.

 6. baieti eu as vrea sa imi cumpar o carcasa dar nu ma prea pricep ce puteti sa imi recomandati pana in 300 lei

 7. interesant articol:X

 8. nu ma poate ajuta nimeni? as dori sa imi schimb carcasa

 9. xplaur a scris pe:

  @ramicori: Te ajut eu cu placere, doar ca tine cont de faptul ca alegera unei carcase se face in functie de foarte multi factori.

Lasa-ne un comentariu: