Antec Sonata IV – eleganta si silentiozitate
Continuam seria surselor si carcaselor, insa de data aceasta lasam putin in pace zona de gaming si ne intoarcem privirea catre un model mai serios, produs de Antec. Desi in ultima vreme diversele modele adresate gamerilor si case-modderilor se regasesc in numar mare in oferta celor de la Antec, ar trebui sa ne aducem aminte ca in urma cu multi ani de zile, cu mult inainte ca genul “gamer/aerisit/colorat” sa fie la mare cautare, cei de la Antec produceau carcase simple, solide, elegante, care se adresau utilizatorilor pretentiosi din punct de vedere al calitatii dar mai putin interesati de aspect sau mai bine zis, interesati de un aspect sobru.
Seria Sonata/Solo se bucura deja de multi ani vechime si de multe modele si variante lansate pe piata. Ultimul reprezentant al acestei serii (cel putin pana la lansarea din toamna a lui Solo II) este Antec Sonata IV, o carcasa bazata pe scheletul Sonata, care se bucura totusi de o serie de imbunatatiri necesare unei carcase in 2011. Daca aceste imbunatatiri sunt suficiente sau nu vom afla in paginile acestui articol, in cadrul caruia vom inspecta in detaliu cel mai nou membru al familiei Sonata. Trebuie s ava spun de la bun inceput ca in retail Sonata IV este disponibila doar impreuna cu sursa Antec Neo Eco 620W, deci vom vorbi despre un pachet carcasa+sursa.
.
Comentarii
E timpul pentru un upgrade de la vechea mea pasiune … Antec SONATA III ! (si acum voi putea folosi mai usor si portul USB 3.0 🙂
Totul bine si frumos pana la proba practica… incearca sa conectezi cablu sata si alimentare la ssd-ul ala. NU POTI! FAIL pentru Antec. Am asamblat un sistem cu o carcasa similara si cablurile de alimentare si sata de la ssd-ul ala dadeau in dunga metalica din fata conectorilor. Am ajuns sa pun ssd-ul total aiurea pe acolo.
Eu am incercat si nu am avut nici o problema…depinde si de ce cabluri folosesti 🙂
Eu am incercat cu un ssd Vertex 3 240 gb si cablurile aferente unei placi de baza Intel DP67DE. Nu mai stiu exact ce sursa era, dar cablurile pareau standard.
Antec nu au reusit sa ma impresioneze cu seria Sonata si observ ca nici de data asta nu au facut-o. Problema acestei serii de carcase este montantul pentru hard disk-uri.
Ar fi fost si mai tare daca ar fi avut si avut posibilitatea de montare a unui fan lateral pentru a bate pe CPU.
Mufele erau drepte sau in unghi de 90? Cu sau fara sigurante?
nu se compara cu Corsair Obsidian …
Tu compari un BMW cu un Ferrari?
daca piciorusele alea din cauciuc sunt la fel ca la sonata 3 dupa cum apar in poze, asta este un puct slab pe care se pare ca nu l-au remediat. in plus, ar fi fost buna daca ar fi scos si un model fara sursa incorporata pentru cei care au deja una chiar mai puternica decat cea prezenta aici. pentru mine unul, nu merita inca sa fac upgrade la vechea sonata 3, diferenta de bani nu justifica cel putin pt mine upgrade-urile aduse.
Cea mai silentioasa din familia Sonata e Sonata Proto. Inca nu am intalnit carcasa mai silentioasa decat aceasta….
Pingback: Antec Sonata IV – eleganta si silentiozitate
Pingback: Antec Solo II – Silence is golden | lab501
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube