Antec Sonata IV – eleganta si silentiozitate

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 July, 2011.


Interiorul este clasic, insa exista si o serie de imbunatatiri precum si o serie de lipsuri. Ce nu am apreciat la interiorul Sonatei este faptul ca ar fi putut fi vopsit in negru (este adevarat, carcasa fiind complet inchisa nu vom vedea interiorul prea des), motherboard tray-ul ar fi putut fi decupat in dreptul socket-ului iar panourile laterale, desi sunt solide, ar fi putut beneficia de pe urma montarii unui strat fonoabsorbant. Daca in cazul culorii si al materialului fonoabsorbant putem intelege situatia, acestea fiind dotari demne de Solo II, nu pot intelege sub nici o forma faptul ca tray-ul placii de baza  nu este decupat pentru a facilita montarea cooler-elor aftermarket fara a demonta placa de baza. Aceasta scapare nu ar trebui sa existe in cazul unei carcase moderne.

Pe de alta parte, Sonata IV este organizata interesant si beneficiaza de o serie de imbunatatiri foarte interesante. Dincolo de organizarea clasica (sursa in partea superioara), putem observa cateva detalii de finete. Astfel, exista trei gauri foarte utile pozitionate foarte bine pentru a trage cablurile sursei prin spatele tray-ului placii de baza, SSD-ul se poate monta intr-un mod foarte interesant, iar lacasul hard-disk-urilor este bine gandit pentru a permite montarea unei placi video de dimeniunile unui GTX 580 de exemplu, in conditiile in care poate adaposti 4 HDD-uri bine ventilate. Filtrul de praf montat pe panoul lateral este demontabil, la fel ca si placutele care acopera sloturile de expansiune, ce pot fi demontate sau montate la loc dupa bunul plac.
.

Comentarii

11 comentarii la: Antec Sonata IV – eleganta si silentiozitate

  1. E timpul pentru un upgrade de la vechea mea pasiune … Antec SONATA III ! (si acum voi putea folosi mai usor si portul USB 3.0 🙂

  2. al a scris pe:

    Totul bine si frumos pana la proba practica… incearca sa conectezi cablu sata si alimentare la ssd-ul ala. NU POTI! FAIL pentru Antec. Am asamblat un sistem cu o carcasa similara si cablurile de alimentare si sata de la ssd-ul ala dadeau in dunga metalica din fata conectorilor. Am ajuns sa pun ssd-ul total aiurea pe acolo.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Eu am incercat si nu am avut nici o problema…depinde si de ce cabluri folosesti 🙂

  4. al a scris pe:

    Eu am incercat cu un ssd Vertex 3 240 gb si cablurile aferente unei placi de baza Intel DP67DE. Nu mai stiu exact ce sursa era, dar cablurile pareau standard.

  5. Tile a scris pe:

    Antec nu au reusit sa ma impresioneze cu seria Sonata si observ ca nici de data asta nu au facut-o. Problema acestei serii de carcase este montantul pentru hard disk-uri.

  6. Ar fi fost si mai tare daca ar fi avut si avut posibilitatea de montare a unui fan lateral pentru a bate pe CPU.

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Mufele erau drepte sau in unghi de 90? Cu sau fara sigurante?

  8. dellbell a scris pe:

    nu se compara cu Corsair Obsidian …

  9. Tu compari un BMW cu un Ferrari?

  10. bLinky a scris pe:

    daca piciorusele alea din cauciuc sunt la fel ca la sonata 3 dupa cum apar in poze, asta este un puct slab pe care se pare ca nu l-au remediat. in plus, ar fi fost buna daca ar fi scos si un model fara sursa incorporata pentru cei care au deja una chiar mai puternica decat cea prezenta aici. pentru mine unul, nu merita inca sa fac upgrade la vechea sonata 3, diferenta de bani nu justifica cel putin pt mine upgrade-urile aduse.

  11. Cea mai silentioasa din familia Sonata e Sonata Proto. Inca nu am intalnit carcasa mai silentioasa decat aceasta….

Lasa-ne un comentariu: