Antec Sonata IV – eleganta si silentiozitate

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 July, 2011.


.

Concluzie

.
Sonata IV este o aparitie interesanta in peisajul aglomerat al carcaselor din 2011. Pe de o parte, nu vorbim despre o solutie care sa sara in ochi. Dimensiunile sunt absolut normale, aspectul este sobru iar posibilitatile de a monta ventilatoare sunt reduse la o singura pozitie. Cu toate acestea, avem de-a face cu o carcasa solida, bine construita, care implementeaza o serie de solutii inteligente, pentru a oferi temperaturi reduse ale componentelor in conditiile pastrarii unui nivel de zgomot cat mai redus.

Personal am apreciat modul in care este gandit air-flow-ul, precum si utilizarea unui spatiu dealtfel inutil pentru montarea SSD-ului, in loc ca acesta sa ocupe un spatiu destinat HDD-ului. Deasemenea, portul USB 3.0 frontal asigura viteze suficiente pentru cei care transfera cantitati mari de date, iar spatiul interior este mult mai generos decat pare, un GTX 580 incapand fara probleme in Sonata IV. Daca includem in calcul si sursa decenta, pentru un pret de ~700 RON in retail-ul romanesc primim o carcasa de calitate, dotata cu o sursa de calitate, pentru cei care doresc un PC silentios si elegant, lipsit de praf si de luminite. Desigur, in acest pret se pot face o serie intreaga de combinatii de surse si carcase, dar Sonata IV ramane chiar si in aceste conditii o solutie competitiva, demna de atentia celor care doresc ceva diferit si mai putin ostentativ, dar de calitate.
.

Comentarii

11 comentarii la: Antec Sonata IV – eleganta si silentiozitate

 1. E timpul pentru un upgrade de la vechea mea pasiune … Antec SONATA III ! (si acum voi putea folosi mai usor si portul USB 3.0 🙂

 2. al a scris pe:

  Totul bine si frumos pana la proba practica… incearca sa conectezi cablu sata si alimentare la ssd-ul ala. NU POTI! FAIL pentru Antec. Am asamblat un sistem cu o carcasa similara si cablurile de alimentare si sata de la ssd-ul ala dadeau in dunga metalica din fata conectorilor. Am ajuns sa pun ssd-ul total aiurea pe acolo.

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Eu am incercat si nu am avut nici o problema…depinde si de ce cabluri folosesti 🙂

 4. al a scris pe:

  Eu am incercat cu un ssd Vertex 3 240 gb si cablurile aferente unei placi de baza Intel DP67DE. Nu mai stiu exact ce sursa era, dar cablurile pareau standard.

 5. Tile a scris pe:

  Antec nu au reusit sa ma impresioneze cu seria Sonata si observ ca nici de data asta nu au facut-o. Problema acestei serii de carcase este montantul pentru hard disk-uri.

 6. Ar fi fost si mai tare daca ar fi avut si avut posibilitatea de montare a unui fan lateral pentru a bate pe CPU.

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Mufele erau drepte sau in unghi de 90? Cu sau fara sigurante?

 8. dellbell a scris pe:

  nu se compara cu Corsair Obsidian …

 9. Tu compari un BMW cu un Ferrari?

 10. bLinky a scris pe:

  daca piciorusele alea din cauciuc sunt la fel ca la sonata 3 dupa cum apar in poze, asta este un puct slab pe care se pare ca nu l-au remediat. in plus, ar fi fost buna daca ar fi scos si un model fara sursa incorporata pentru cei care au deja una chiar mai puternica decat cea prezenta aici. pentru mine unul, nu merita inca sa fac upgrade la vechea sonata 3, diferenta de bani nu justifica cel putin pt mine upgrade-urile aduse.

 11. Cea mai silentioasa din familia Sonata e Sonata Proto. Inca nu am intalnit carcasa mai silentioasa decat aceasta….

Lasa-ne un comentariu: