Antec Sonata IV – eleganta si silentiozitate

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 July, 2011.


Sonata IV poate adaposti 4 HDD-uri, un SSD si 3 unitati optice. HDD-urile se monteaza cu ajutorul unor sine dotate cu saibe de silicon, care absorb vibratiile. Datorita pozitionarii lor, HDD-urile beneficiaza de suficienta ventilatie chiar si in lipsa aunui ventilator frontal, spatiul intre HDD-uri fiind generos.

SSD-ul se monteaza foarte frumos si elegant, fara a ocupa din spatiul destinat hard-disk-urilor. Singurul dezavantaj – asa cum vine din fabrica, in Sonata IV putem monta un singur SSD. Daca doriti sa montati un al doilea SSD (pentru RAID de exemplu), va trebui sa folositi un adaptor de la 3.25 la 2.5″. In practica, acest lucru nu cred ca va pune probleme, deoarece un SSD bazat pe SandForce 3 si 3-4 HDD-uri sunt absolut suficiente in zilele noastre pentru orice maniac.
.

Comentarii

11 comentarii la: Antec Sonata IV – eleganta si silentiozitate

 1. E timpul pentru un upgrade de la vechea mea pasiune … Antec SONATA III ! (si acum voi putea folosi mai usor si portul USB 3.0 🙂

 2. al a scris pe:

  Totul bine si frumos pana la proba practica… incearca sa conectezi cablu sata si alimentare la ssd-ul ala. NU POTI! FAIL pentru Antec. Am asamblat un sistem cu o carcasa similara si cablurile de alimentare si sata de la ssd-ul ala dadeau in dunga metalica din fata conectorilor. Am ajuns sa pun ssd-ul total aiurea pe acolo.

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Eu am incercat si nu am avut nici o problema…depinde si de ce cabluri folosesti 🙂

 4. al a scris pe:

  Eu am incercat cu un ssd Vertex 3 240 gb si cablurile aferente unei placi de baza Intel DP67DE. Nu mai stiu exact ce sursa era, dar cablurile pareau standard.

 5. Tile a scris pe:

  Antec nu au reusit sa ma impresioneze cu seria Sonata si observ ca nici de data asta nu au facut-o. Problema acestei serii de carcase este montantul pentru hard disk-uri.

 6. Ar fi fost si mai tare daca ar fi avut si avut posibilitatea de montare a unui fan lateral pentru a bate pe CPU.

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Mufele erau drepte sau in unghi de 90? Cu sau fara sigurante?

 8. dellbell a scris pe:

  nu se compara cu Corsair Obsidian …

 9. Tu compari un BMW cu un Ferrari?

 10. bLinky a scris pe:

  daca piciorusele alea din cauciuc sunt la fel ca la sonata 3 dupa cum apar in poze, asta este un puct slab pe care se pare ca nu l-au remediat. in plus, ar fi fost buna daca ar fi scos si un model fara sursa incorporata pentru cei care au deja una chiar mai puternica decat cea prezenta aici. pentru mine unul, nu merita inca sa fac upgrade la vechea sonata 3, diferenta de bani nu justifica cel putin pt mine upgrade-urile aduse.

 11. Cea mai silentioasa din familia Sonata e Sonata Proto. Inca nu am intalnit carcasa mai silentioasa decat aceasta….

Lasa-ne un comentariu: