Antec P183 V3 Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 February, 2011.


.

Concluzie

.

Dragi tovarasi si prieteni, sper ca ati savurat acest articol, deoarece el marcheaza sfarsitul acalmiei de inceput de an. La ora la care voi cititi aceste randuri, un comando format din 4 membrii lab501 se afla deja in Hanovra, gata sa surprinda pentru voi cele mai fierbinti noutati ale domeniului hardware. CeBit-ul incepe maine, si noi suntem deja pe teren, pregatiti pentru avalansa de noutati cu care va vom asalta pe parcursul acestei saptamani. Vom vorbi despre placi video, procesoare, placi de baza, coolere, kituri de memorie, si orice altceva ar putea sa ne dezvaluie CeBit-ul, in incercarea de a ne impresiona inca odata. Pana atunci inca, putintica rabdare, si haideti sa incheiem povestea lui P183 V3.

Daca ar fi sa analizam V3 din punct de vedere al evolutiei aduse fata de P183, nu avem de-a face cu modificari revolutionare, ci mai degraba doar cu o actualizare a unui model de succes. Desigur, toate cele trei optiuni introduse cu ajutorul optiunii V3 sunt obligatorii pentru o carcasa din 2011, dar parca nu ar fi stricat ceva mai multe imbunatatiri. Lasand la o parte comparatia cu modelul anterior, P183 V3 este cu siguranta una dintre alegerile favorite ale pasionatilor de silentiozitate. Atentie insa, in functie de gusturile si preferintele voastre, P183 poate fi atat inger, cat si demon.

Sa incepem cu partea demonica. Personal nu sufar de claustrofobie, si nu pot decat sa sper ca nici placile de baza nu sufera de claustrofobie, pentru ca mie personal compartimentul placii de baza mi se pare putin inghesuit pentru o carcasa de aceste dimensiuni. 1-2 cm in plus ar fi fost esentiali pentru a permite montarea unui GTX 580 fara a avea probleme cu sertarele cage-ului superior sau cu ventilatorul suplimentar. Este normal, in majoritatea carcaselor nu incape 5970 fara putina bataie de cap, si este normal sa scoatem cage-ul superior pentru a monta legendara girafa AMD, dar nu mi se mai pare la fel de normal sa nu poti monta fara nici un fel de problema un GTX 580. Un alt minus, din punctul meu de vedere, este faptul ca nu a fost inclus in pachet un capac, o antifonare, ceva cu ajutorul careia sa blocam fanta superioara daca nu dorim sa folosim ventilatorul inclus in pachet. Am apreciat insa faptul ca ventilatoarele incluse sunt TriCool, si nu mai ieftinele DuoCool. Un ultim minus, mai degraba de ordin artistic, nu ar fi stricat sa fie vopsit interiorul in negru, chiar daca P183 va sta in majoritatea timpului inchisa si nu vom putea privi in interior. Nu in ultimul rand, daca tot avem optiunea sa inchidem carcasa cu cheia, butoanele ar fi trebuit acoperite in totalitate pentru a nu fi actionate chiar si in cazul in care panoul frontal este incuiat. O ultima sugestie – as fi preferat sa vad o solutie in care un bay de 5.25 poate fi transformat la nevoie in bay de 3.5″, decat bay-ul suplimentar de 3.5″ care ocupa un spatiu care ar fi putut fi folosit in alt mod (cage superior cu 3 sertare, de exemplu).

Lasand dezavantajele la o parte, P183 V3 vine desigur si cu o lista intreaga de avantaje. In primul rand, atentia la detalii este prezenta in fiecare colt al carcasei, de la inelele cage-urilor prinse de acestea si pana la mecanismul de delimitare dintre cele doua compartimente. P183 V3 este o carcasa bine antifonata, cu un air-flow gandit clar pentru pasionatii de silentiozitate, fara panouri laterale gaurite, fara panouri laterale care vibreaza, s.a.m.d. Desi pentru unii compartimentarea poate fi usor claustrofobica in partea superioara, pentru cei meticulosi si ordonati acesta este insusi principalul atuu al acestui tip de carcasa, datorita delimitarii foarte clare a componentelor. Sursa ocupa spatiul ei, cablurile sunt trase doar prin spatiile special gandite pentru asta, hard-disk-urile ocupa spatiul lor bine delimitat, intr-un mod original care foloseste latimea carcasei fara a ingreuna air-flow-ul, unitatile optice se monteaza elegant cu ajutorul sinelor incluse in pachet, s.a.m.d. Pentru un utilizator ordonat, dotat cu rabdare si o sursa cu cabluri suficient de lungi, asamblarea unui sistem in P183 V3 poate fi o experienta placuta, in urma careia wire-management-ul obtinut si impactul vizual pot fi de exceptie.

Mai mult decat atat, filtrele de praf se pot scoate si se pot curata foarte usor, fara a utiliza nici un fel de unelte. Placa video beneficiaza de un flux de aer de invidiat, daca renuntam la cage-ul superior, avand un ventilator de 120mm direct in dreptul sau. Acest aspect poate inclina foarte puternic inspre utilizarea unei placi video fanless mai puternice (5750, 5770, etc), care nu beneficiaza de cele mai bune conditii intr-o carcasa standard. De asemenea, oricat de fierbinte ar fi procesorul, cele doua ventilatoare de exhaust sunt pozitionate optim pentru a inlatura imediat aerul fierbinte, si faciliteaza de asemenea si utilizarea unui cooler fanless. Nici unitatile de stocare nu se pot plange atunci cand vine vorba de air-flow, indiferent in care cage ar fi montate.

Per total, Antec P183 V3 reuseste sa ofere un compromis optim intre silentiozitate si air-flow, totul intr-un pachet bine finisat, cu un look de exceptie . Poate nu este atat de versatila ca alte modele, insa ceea ce face face foarte bine, si cred ca in continuare acest model se va situa pe primele locuri pe lista de cumparaturi a unui pasionat de silentiozitate. Si odata cu imbunatatirile aduse fata de P183, P183 V3 este pregatita cu adevarat pentru 2011. Acum nu va ramane decat sa montati o placa de baza P67, un Sandy Bridge, un cooler fanless, un SSD, 1-2 HDD-uri de 1TB, o sursa silentioasa si o placa video fanless, pentru a obtine un sistem dead-silent, rece si nu in ultimul rand, elegant.

Comentarii

9 comentarii la: Antec P183 V3 Review

  1. colanusus a scris pe:

    mult asteptatul review :); din pacate nu au rezolvat problemele enumerate si de Monstru; sunt curios totusi daca poti monta direct un OCZ SSD in cutia de jos; in P180B nu merge decat cu adaptorul Intel (adica doar SSD Intel poti sa pui); am montat un HDD si peste el am lipit cu banda adeziva un OCZ Vertex 2 🙂

  2. Bogdan a scris pe:

    Frumos review. Carcasa in sine este buna, nu-i mare lucru pe care sa i-l poti reprosa. Nu sunt de acord cu minusul acordat pentru ca nu poate acomoda o placa video GTX 580. La drept vorbind aceasta placa video nu prea este destinata aceluiasi public ca si carcasa silentioasa. Altfel (cu toate ca nu are nici o legatura cu carcasa in sine, nu prea as pune eu un cooler fan-less pe procesor, poate-s eu “incepator” dar m-am plictisit de placa mea video care are un cooler fan less si tot aerul cald ajunge la procesorul de deasupra ei. 🙁

    Ce i-as reprosa eu la carcasa in sine, este lipsa unei gauri pt aportul de aer cald pentru sursa, chiar daca aerul de la baza sursei este mai rec.

    Ca alternativa (si alegere personala, nu este reclama) as recomanda:
    http://www.scythe-eu.com/en/products/pc-case/gekkou-silent.html

    Se poate aduce la noi, pentru aprox 100 eur.

  3. Laurentiu a scris pe:

    Review de exceptie ca de obicei. Cat despre carcasa, la momentul aparitiei, P180 a fost un adevarat fenomen, dar, de-a lungul timpului, noile revizii ale acesteia au adus mult prea putine schimbari, ceea ce nu e neaparat un lucru rau.

  4. De ce nu se mai fac carcase integral din aluminiu ?

    Eu am un Thermaltake V2000A complet din aluminiu luata acum 6 ani..

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Se fac in continuare carcase integral din aluminiu, insa si pretul este unul pe masura.

  6. baieti eu as vrea sa imi cumpar o carcasa dar nu ma prea pricep ce puteti sa imi recomandati pana in 300 lei

  7. interesant articol:X

  8. nu ma poate ajuta nimeni? as dori sa imi schimb carcasa

  9. xplaur a scris pe:

    @ramicori: Te ajut eu cu placere, doar ca tine cont de faptul ca alegera unei carcase se face in functie de foarte multi factori.

Lasa-ne un comentariu: