Vizita la Enermax in laborator (part 2): Triathlor ECO 650W, Revolution X’t 530W si Platimax 1350W testate

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 11 February, 2014.


 

Platimax 1350W

 

_MG_5874

_MG_5889

_MG_5897

_MG_5919

 

Cea mai impresionanta sursa din acest test am lasat-o, bineinteles, la urma. Este vorba de Platimax 1350W, un monstru de 1350W certificata 80PLUS Platinum.

Tema cromatica folosita de Enermax pentru cutie, bazata pe argintiu, nu reprezinta nimic nou pentru sursele 80Plus Platinum din motive evidente. Ambalajul nu are cele mai mici dimensiuni si este atent compartimentat inauntru astfel incat sa aiba loc sursa, cablurile modulare, cablul de alimentare, cureluse de tip velcro, 4 suruburi de prindere, manualul utilizatorului precum si 2 pungulite pentru depozitareaa cablurilor modulare nefolosite.

Sursa in sine pastreaza aceeasi coloristica neutra, dar intrerupe monotonia prin masca ventilatorului lucioasa. Restul carcasei este vopsita intr-un gri mat si e aspra la atingere, finisaj pe care il putem intalni din ce in ce mai des. Constructia este foarte buna, desi putem remarca faptul ca Enermax a inlocuit ventilatorul Twister Bearing de 14cm prezent la celelalte modele din seria Platimax cu un ventilator fabricat de ADDA cu aceeasi dimensiune. Sursa este complet modular, iar inafara de cablurile de 24 pini si cele pentru alimentarea CPU-ului, avem la dispozitie cabluri de tip panglica pentru o aranjare mult mai facila in carcasa.

Asa cum era de asteptat si de dorit intr-o sursa high-end, Enermax a adoptat tehnologia DC-to-DC care presupune obtinerea voltajelor de +3.3v si +5v din rail-ul principal de +12v folosind doua VRM-uri. Fiind varful de gama al producatorului taiwanez, Platimax 1350W beneficiaza de cele mai avansate tehnologii in materie de R&D: design FMQ, Copper-Bridge Array Transmission, CordGuard, HeatGuard precum si folosirea exclusiva de condensatori japonezi certificati pentru 105 grade C.

 

_MG_5911

_MG_5916

 

Comentarii

8 comentarii la: Vizita la Enermax in laborator (part 2): Triathlor ECO 650W, Revolution X’t 530W si Platimax 1350W testate

 1. Negaterium a scris pe:

  Frumos articol. Numai bun pentru maniac geeks 🙂

 2. Ciupearca a scris pe:

  Cam ce pret au sursele testate?

 3. Bobby a scris pe:

  Nu stiu de ce am impresia ca producatori de surse au inceput sa declare pe eticheta o valoare mai mica a puterii sursei cu aproximativ 10 – 15 % fata de real pentru un output mai curat & stabil…

 4. hizo a scris pe:

  @Bobby
  poate pt ca, dupa cativa ani de folosire, datorita imbatranirii condensatorilor, puterea reala furnizata scade cu 10-15%…

 5. Odata cu imbatranirea capacitorilor din surse, calitatea energiei debitate si uneori puterea scad.
  Interesant articol!

 6. Koss a scris pe:

  Laser Frate! aricolul..

 7. fubu a scris pe:

  Un articol interesant mai ales din prisma modului de testare! Am fost placut suprins de urmatoarele chestiuni:

  1. Comportamentul lui Triathlor ECO 650W desi e un OEM.
  2. Comportamentului lui Platimax 1350W, constructia cat si designul.

  In schimb m-a dezamagit comportamentul lui X’t 530W…

  Ce preturi vor avea aceste produse?

 8. matose Post author a scris pe:

  Sursele se gasesc deja la unele magazine online: Triathlor ECO 650 e ~500RON, Revolution X’t 530W e ~540RON iar Platimax 1350W costa ~1450RON. Multumesc de aprecieri!

Lasa-ne un comentariu: