Vizita la Enermax in laborator: NAXN 450W, Revo87+ 850W si Lepa G1600 testate

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 25 June, 2012.

 

De cateva luni, toate operatiunile de vanzari si marketing pentru Enermax sunt conduse de biroul situat in Germania – mai exact la Hamburg. Cu ocazia extinderii acestui birou, a fost organizat si un laborator de testare dotat cu aparatura top-notch ce la un calcul sumar depaseste 30.000 euro cu usurinta. Desi scopul laboratorului este de a testa un esantion din loturile de surse ce urmeaza a fi vandute pe piata din Europa, noi am fost invitati pentru a ne juca un pic cu aparatura lor.

Pentru noi acest prilej a picat cum nu se poate mai bine, pentru ca tot mai multe voci de pe forum ne cer teste mai amanuntite. Azi vom arata cam cum ar arata un test de surse marca Lab501 daca am avea vreodata fondurile necesare pentru a achizitiona scule de acest calibru, precum si banii de a le calibra anual.

Enermax banuiesc ca nu mai are nevoie de nici o prezentare pentru cititorii nostrii, compania a fost fondata in 1990 in Taiwan avand o istorie de peste 20 ani in producerea de surse de alimentare, ventilatoare, carcase, sisteme de racire si periferice. Ne amintim faptul ca acum 10 ani Enermax, alaturi de Antec si Chieftec, erau fost printre primele surse de calitate ce se puteau cumpara in Romania.

Lepa de cealalta parte este o companie infiintata in 2011 si care foloseste Enermax ca si OEM pentru sursele sale. Colaborarea dintre cele doua companii nu se termina insa aici, Lepa bazandu-se pe birourile locale din Europa ale Enermax pentru a se ocupa de partea de vanzari si marketing.

 

 

Inca de la intrarea in sediul Enermax din Hamburg tinta mea a fost clara: laboratorul de testare. Totusi, pe drumul spre locul de interes o carcasa mi-a atras privirea, ceea ce deobicei nu mi se intampla atunci cand vorbim de carcase Enermax.

Aspectul sobru dat de liniile drepte impreuna cu predominanta negrului este cuplat pentru contrast cu grila alba din jurul mastii frontale. Pretul va fi de 40 euro ceea ce probabil la noi corespunde unei sume de ~250RON, ceea ce e uimitor pentru o carcasa cu dotarile si aspectul lui Ostrog – culmea, e prima carcasa Enermax din ultimii ani care imi place!

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Vizita la Enermax in laborator: NAXN 450W, Revo87+ 850W si Lepa G1600 testate

  1. Robert a scris pe:

    Frumoasa “escapada” pentru echipa lab501!

    O intrebare legata de prima sursa, care este produsa in regim OEM pentru Enermax de un alt producator… ati mai intalnit aceasta “situatie” si la alti producatori de surse consacrati?

  2. Negaterium a scris pe:

    /like

  3. Ostrog arata binisor, insa pare extrem de sensibila si “sighinasa”. Cum se simte, mai exact, carcasa?

  4. Costi a scris pe:

    Ca să fiu cârcotaș..
    A-ți ajuns la un nivel înalt. Locurile fruntașe în competiții au atras atenția brandurilor asupra voastră și sunteți invitați să luați parte la diferite emisiuni sau să testați componente noi și dați dovadă de profesionalism.. dar fiți profesionaliști până la capăt!
    Așadar: avem curent și nu amperaj, tensiune și nu voltaj!
    Detaliile astea contează la un moment.

  5. Radu a scris pe:

    La asemea curenti conteaza foarte mult grosimea firelor, care este calculata la limita. Cat despre laborator, puteti folosi un clampmetru impreuna cu un oscilocop, fara sarcina artificiala pentru a masura cu adevarat o sursa.
    Sarcina artificiala(Dummy load) se poate face din cateva sute de reziste de 10W dispuse pe o placa A4 sau A3 de cablaj, impreuna cu cateva vetilatoare de 12V

Lasa-ne un comentariu: