Vizita la Enermax in laborator: NAXN 450W, Revo87+ 850W si Lepa G1600 testate

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 25 June, 2012.

Concluzii

 

Toate produsele testate astazi au impresionat in felul lor:

NAXN 450W are o rezerva de putere consistenta pentru pretul ei, impresionand totodata prin eficienta si aspectul / lungimea cablurilor

Revolution87+ nu avea cum sa dezamageasca, seria MODU87+ pe care este bazata demonstrand ca este o platforma solida. Functionarea ireprosabila chiar si la 1180W, cu 330W mai mult decat scrie pe eticheta, stabilitate foarte buna a tensiunii si fan-ul silentios la sarcinii mici si medii o recomanda cu siguranta entuziastilor.

Lepa G1600 este o demonstratie de putere, putand furniza 1755W maxim in conditiile unui ripplu la care alte surse nu viseaza nici macar la 600-700W. Este un monstru de sursa pentru overclocking extrem, nu spune nu orice i-ai cere. Poate un Gulftown cuplat cu 4-way SLI de Geforce GTX480 pe LN2 sa-i creeze ceva probleme, dar inafara de asta: “The sky is the only limit!”

Nu doar sursele testate au impresionat – vizita in laboratorul Enermax a fost o experienta foarte placuta, ocazia de a lucra cu o asemenea masinarie de test fiind una cu care nu multi se pot lauda. Ca si in cazul unei placi de baza bune care nu se interpune in experienta de overclocking lasandu-te sa aflii limitele procesorului sau ale memoriei, asa si o platforma de test calibrata si stabila te face sa aflii limitele sursei testate. In timpul testelor am remarcat faptul ca singurul parametru ce varia pe perioada cat era mentinut un anume LOAD era eficienta sursei care scadea usor din cauza incalzirii interne. In rest, toate amperajele si tensiunile erau batute in cuie chiar daca modulul de sarcina Chroma se incalzea…

Daca am dispune vreodata de asemenea fonduri, exact pe acelasi setup am face si testele de surse Lab501. Compromisuri cu alte testere (gata facute sau home-made) nu le consideram acceptabile din punct de vedere al veridicitatii rezultatelor precum si a limitarilor de incarcare sau mentinerii sarcinii stabile in timp.

Pana atunci insa, preferam sa ramanem in continuare cu metodologia noastra practica, care are avantajul de a oferi rezultate relevante din punct de vedere al utilizatorului de acasa care poate vedea cum se comporta sursa pe un sistem real. Pentru ca metodologia prezentata astazi poate sa ne dezvaluie orice despre o sursa, insa in final utilizatorul va folosi sursa in sistemul de acasa, si dupa cum am vazut in trecut, o metodologie practica bine pusa la punct este mult mai relevanta pentru utilizator decat o metodologie sintetica care foloseste un set-up mai putin performant decat cel folosit de noi astazi. Nu ma intelegeti gresit, ar fi o placere sa testez sintetic fiecare sursa folosind un asemenea set-up. In conditiile in care asa ceva este inca prohibitiv pentru noi, preferam insa sa nu o facem, decat sa folosim solutii de compromis.

 

Comentarii

5 comentarii la: Vizita la Enermax in laborator: NAXN 450W, Revo87+ 850W si Lepa G1600 testate

  1. Robert a scris pe:

    Frumoasa “escapada” pentru echipa lab501!

    O intrebare legata de prima sursa, care este produsa in regim OEM pentru Enermax de un alt producator… ati mai intalnit aceasta “situatie” si la alti producatori de surse consacrati?

  2. Negaterium a scris pe:

    /like

  3. Ostrog arata binisor, insa pare extrem de sensibila si “sighinasa”. Cum se simte, mai exact, carcasa?

  4. Costi a scris pe:

    Ca să fiu cârcotaș..
    A-ți ajuns la un nivel înalt. Locurile fruntașe în competiții au atras atenția brandurilor asupra voastră și sunteți invitați să luați parte la diferite emisiuni sau să testați componente noi și dați dovadă de profesionalism.. dar fiți profesionaliști până la capăt!
    Așadar: avem curent și nu amperaj, tensiune și nu voltaj!
    Detaliile astea contează la un moment.

  5. Radu a scris pe:

    La asemea curenti conteaza foarte mult grosimea firelor, care este calculata la limita. Cat despre laborator, puteti folosi un clampmetru impreuna cu un oscilocop, fara sarcina artificiala pentru a masura cu adevarat o sursa.
    Sarcina artificiala(Dummy load) se poate face din cateva sute de reziste de 10W dispuse pe o placa A4 sau A3 de cablaj, impreuna cu cateva vetilatoare de 12V

Lasa-ne un comentariu: