Vizita la Enermax in laborator (part 2): Triathlor ECO 650W, Revolution X’t 530W si Platimax 1350W testate

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 11 February, 2014.

Enermax – here we are again…

 

Probabil ca va amintiti de vizita noastra in laboratorul de testare Enermax din Hamburg ce se intampla acum mai bine de 1 an si jumatate, unde am fost foarte incantati ca am putut lucra cu cea mai buna aparatura pentru testat surse de alimentare. Atunci am profitat de ocazie si am facut un “drive-test” cu 2 surse Enermax si o sursa Lepa, punand astfel la punct si o metodologie de test numai buna de a vedea punctele forte si cele slabe ale diferitelor topologii.

Pentru ca ne-a placut atat de mult, ne-am hotarat sa revenim in vizita la prietenii nostrii de la Enermax si sa testam 3 modele nou aparute pe piata. Este vorba de varianta Triathlor ECO 650W, Revolution XT 530W dar si cel mai recent model din gama Platimax cu puterea de 1350W. Cu aceasta ocazie am modificat un pic si metodologia de test, dar voi detalia acest aspect la capitolul respectiv.

Nu este un secret pentru nimeni ca vremurile se schimba iar afaceri care odata erau profitabile trebuie sa se concentreze pe alte segmente de piata, altfel vor disparea. De-a lungul timpului am putut vedea astfel de povesti mai mult sau mai putin fericite si, din pacate, vom mai vedea si de acum inainte. Putem lua aici exemplul Corsair care de la un simplu producator de memorii, are acum in portofoliu o gama diversificata de produse: carcase, surse, SSD, stick-uri USB, sisteme de sunet, sisteme de racire, casti, tastaturi, mouse, etc. Daca s-ar fi multumit sa vanda doar memorii probabil ca inchideau portile demult… Un alt exemplu este OCZ, companie care si-a inchis acum ceva timp divizia care se ocupa de memorii, indreptandu-si atentia spre SSD-uri… povestea finalizandu-se cu achizitia de catre Toshiba si axarea in principal pe segmentul Enterprise, adica acolo de unde vin banii.

Si Enermax a trebuit sa faca o schimbare de strategie, inceputa acum 2 ani prin stabilirea unui sediu central in Hamburg ce urma sa se ocupe de toata piata din Europa. Astfel s-a reusit si intelegerea pietei din Europa, reusind sa vedem in sfarsit un design mai “european” al carcaselor, scapand astfel de argintiu, auriu sau mai stiu eu ce alte culori dubioase.

Electronica din interiorul surselor Enermax a fost intotdeauna extrem de solida si bine facuta, facuta in fabricile proprii ceea ce inseamna ca nu avea cum sa fie ieftina. Asadar, pentru a se adapta timpurilor moderne unde piata este din ce in ce mai dependenta de pretul de achizitie, Enermax a apelat la un producator OEM pentru sursele sale din seria entry-level, adica NAXN. Vedem ca Enermax s-a adaptat bine in vremuri de criza, putem trece mai departe sa trecem din nou aparatura si metodologia in revista, ca mai apoi sa vedem cum se prezinta sursele din gama actuala a producatorului taiwanez.

 

 

Comentarii

8 comentarii la: Vizita la Enermax in laborator (part 2): Triathlor ECO 650W, Revolution X’t 530W si Platimax 1350W testate

 1. Negaterium a scris pe:

  Frumos articol. Numai bun pentru maniac geeks 🙂

 2. Ciupearca a scris pe:

  Cam ce pret au sursele testate?

 3. Bobby a scris pe:

  Nu stiu de ce am impresia ca producatori de surse au inceput sa declare pe eticheta o valoare mai mica a puterii sursei cu aproximativ 10 – 15 % fata de real pentru un output mai curat & stabil…

 4. hizo a scris pe:

  @Bobby
  poate pt ca, dupa cativa ani de folosire, datorita imbatranirii condensatorilor, puterea reala furnizata scade cu 10-15%…

 5. Odata cu imbatranirea capacitorilor din surse, calitatea energiei debitate si uneori puterea scad.
  Interesant articol!

 6. Koss a scris pe:

  Laser Frate! aricolul..

 7. fubu a scris pe:

  Un articol interesant mai ales din prisma modului de testare! Am fost placut suprins de urmatoarele chestiuni:

  1. Comportamentul lui Triathlor ECO 650W desi e un OEM.
  2. Comportamentului lui Platimax 1350W, constructia cat si designul.

  In schimb m-a dezamagit comportamentul lui X’t 530W…

  Ce preturi vor avea aceste produse?

 8. matose Post author a scris pe:

  Sursele se gasesc deja la unele magazine online: Triathlor ECO 650 e ~500RON, Revolution X’t 530W e ~540RON iar Platimax 1350W costa ~1450RON. Multumesc de aprecieri!

Lasa-ne un comentariu: