Sandy Bridge – Mobile in test IV
Am ajuns la ultimul test din articolul de astazi. Dupa cum spune vorba ultimul dar nu cel din urma, acest test ne va permite sa vedem daca notebook-ul Asus, alaturi de a sa platforma Sandy Bridge poate oferi o autonomie mai buna, cat si temperaturi mai mici decat platforma Arrandale.
O sa incepem cu autonomia pe care am testat-o utilizand utilitarul Battery Eater. In practica acesta ruleaza o fereastra de 800×600 al unui set de teste in 3D pana ce acumulatorul notebook-ului se descarca, urmand ca ulterior sa genereze timpul in care s-a produs descarcarea. Am utilizat doua profile de battery-saving pentru Asus G73S si anume high-performance – cu ecranul la luminozitate maxima, si profilul balanced cu luminozitatea la 50%.
Trebuie sa ne amintim inainte sa tragem concluziile despre autonomie ca discutam despre un notebook de gaming, cu ecran mare, cu doua HDD-uri s.a.m.d. Rezultatele testului de autonomie trebuie privite din acest considerent si spun eu, sunt foarte bune. لعبة روليت مجانيه Am testat de-a lungul timpului o serie de notebook-uri de gaming si va spun ca intr-adevar autonomia, discutand despre un laptop de acest tip, este foarte buna. Se vede ca o parte din progresul autonomiei este datorat si de noua arhitectura Sandy Bridge, mai exact de optimizarile pe care aceasta le-a primit pe partea de power-saving. Timpurile obtinute sunt daca vreti aproximativ timpul pe care il puteti petrece jucandu-va cu notebook-ul scos din priza.
Acestea fiind spus hai sa trecem sa vedem cu ce temperaturi maxime se confrunta Asus G73S in cazul in care rulam un Cinebench CPU Benchmark. Am utilizat pentru a afisa temperaturile maxime atinse bine-cunoscutul de voi cred Real Temp.
Temperaturile maxime obtinute se pastreaza in parametrii normali, ramanand la o distanta respectabila de punctul maxim. Ce este mai important insa este ca aceasta temperatura maxima nu se reflecta la suprafata notebook-ului, semn ca sistemul de racire al seriei ROG de la Asus isi face treaba foarte bine si elimina foarte rapid aerul cald, pana ca acesta sa ajung sa incalzeasca sasiul.
Comentarii
Salut.
Cred ca acest articol a fost mai mult un review la notebook-ul Asus. Ma asteptam sa vad testat un laptop care nu are un GTX 460 integrat, ci in schimb sa contina doar un CPU Sandy Bridge cu grafica integrata. Sper sa vad un astfel de test in curand.
PS: notebook-ul este de nota 10!
daca problemele pt Sandy Bridge sunt valabile si pe platformele mobile, atunci testul de azi se putea concluziona altfel:
SEE YOU SOON !
Partea mobila nu prea va fi afectata ca problema ascestor chipseturi este cu controlerul de port SATA3. La noile chipseturi rar se vor folosi mai mult de 2 porturi sata, si in acel caz se pot folosi porturile de 6 Gbps care nu sunt afectate. Aici este alegerea producatorului ce va face. 🙂
Pingback: Sandy Bridge – Mobile in test IV
Pingback: NEWS - Procesoare - Page 135 - My Garage
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube