Sandy Bridge – Mobile in test IV
Ne-am obisnuit ca notebook-urile de gaming sa fie rosii, verzi sau poate albastre, sa aiba fulgere, caractere desenate si alte minunatii. Nu este cazul lui Asus G73S, acesta afisand fara probleme un design bazat dominant pe negru, singurele elemente ce duc cu gandul la gaming laptop fiind forma si bineinteles dimensiunile. Inspirat dupa formele modelelor Lamborghini, G73S pare ca sugereaza ori masini de superclasa ori avioane de lupta supersonice. Este un design care va spun sincer mi se pare extrem de inspirat, mai ales avand in vedere ca are si o utilitate practica din punct de vedere al eficientizarii sistemului de racire. Spun asta pentru ca evacuarea aerului cald nu se realizeaza prin lateral cum suntem obisnuiti, ci prin spate, unde sunt doua fante de dimensiuni generoase; materialul principal ce se regaseste la Asus G73S este un plastic teflonat de o calitate excelenta. Deasemenea, si sasiul este foarte rigid, in utilizare avand placuta surpriza sa observ ca notebook-ul nu flexeaza in aproape nici un punct, o realizare care se pare ca s-a lasat asteptata de ceva timp, majoritatea notebook-urilor care mi-au trecut de curand prin mana avand aceasta problema. Revenind la material, acesta este dupa cum spunea foarte placut insa are un dezavantaj: se murdareste incredibil de repede; orice atingere lasa o urma, si nu este foarte placut. Acelasi lucru ar fi de reprosat si daca discutam despre tastatura; aceasta este ergonomica, de foarte buna calitate, dar si ea se murdareste foarte rapid. Mi-a placut de asemenea si iluminarea tastaturii, de culoare alba, si care lumineaza exclusiv caracterele. Tocuh-pad-ul este si el bine realizat, de dimenisuni generoase si ergonomic, iar butoanele sunt mari si accesibile.
Ecranul lui G73S este una din punctele pozitive majore ale acestui notebook. Masurand 17,3 inch, display-ul afiseaza o rezolutie FullHD, la o rata de refresh de 120Hz, refresh ce il ajuta sa afiseze continut multi-media si jocuri in format 3D. Este un display excelent din toate punctele de vedere, claritate, luminozitate, constrast si culori; nici nu se putea altfel la un notebook de gaming cu capacitati multimedia extinse, asa ca bravo celor de la Asus.
Comentarii
Salut.
Cred ca acest articol a fost mai mult un review la notebook-ul Asus. Ma asteptam sa vad testat un laptop care nu are un GTX 460 integrat, ci in schimb sa contina doar un CPU Sandy Bridge cu grafica integrata. Sper sa vad un astfel de test in curand.
PS: notebook-ul este de nota 10!
daca problemele pt Sandy Bridge sunt valabile si pe platformele mobile, atunci testul de azi se putea concluziona altfel:
SEE YOU SOON !
Partea mobila nu prea va fi afectata ca problema ascestor chipseturi este cu controlerul de port SATA3. La noile chipseturi rar se vor folosi mai mult de 2 porturi sata, si in acel caz se pot folosi porturile de 6 Gbps care nu sunt afectate. Aici este alegerea producatorului ce va face. 🙂
Pingback: Sandy Bridge – Mobile in test IV
Pingback: NEWS - Procesoare - Page 135 - My Garage
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube