Sandy Bridge – Mobile in test IV

Scris de: , in categoria: Diverse, in 7 February, 2011.

Asus G73S – avem un notebook din seria ROG, produse cu care ne-am mai intalnit de-a lungul timpului si despre care pot spune ca se rafineaza si imbunatateste cu fiecare nou model. Exemplarul de astazi e un laptop echilibrat, care ofera multe pe partea de gaming si multi-media, intr-un pachet atragator si versatil. Nu intelegeti gresit, nu discutam despre un notebook perfect, insa partile pozitive le eclipseaza dominant pe cele negative.

Ce este mai important insa in cazul acestui notebook: este primul model dotat cu noile procesoare Intel Sandy Bridge. Nu pot gasi decat cuvinte de lauda pentru Intel care a demonstrat inca o data ca lansarea unei noi arhitecturi este egala cu o crestere semnificativa de performanta. Modul in care a fost gandita noua arhitectura, cu simplificarea functionarii interne si accentul pe hardware a dat roade, platforma comportandu-se considerabil mai bine decat Arrandale. Un mare plus zic eu este optimizarea pe partea energetica, ce a crescut vizibil performanta oferita in aceleasi limite de autonomie si greutate. Odata cu integrarea unor solutii LV sau ULV sunt convins ca vom vedea notebook-uri cu o durata de viata a bateriei foarte bune, ce vor concura din acest punct de vedere cu netbook-urile de astazi, dar oferind evident performantele caracteristice arhitecturii Sandy Bridge. Intel a demonstrat, discutand aici despre IGP integrat, ca necesitatea unei placi grafice discrete nu este obligatorie, Intel HD 3000 comportandu-se decent daca discutam despre necesitatile majoritatii utilizatorilor. Pentru clasa de utilizatori de notebook-uri de gaming discutam deja despre multiple variante de adaptoare grafice discrete, cum este NVIDIA GTX 460 din testul de astazi, care dupa cum am observat din teste se achita onorabil de rularea unor jocuri de generatie noua, la setari medii de calitate.

Ce ar mai fi de spus in final ? Consider ca in momentul de fata, vorbesc aici din prisma platformelor mobile, Intel a nimerit intr-adevar reteta ideala pentru platforme mobile. Da, Sandy Bridge se descurca uimitor in variantele desktop, insa aici pare ca isi regaseste adevarata menire, cu performanta excelenta a puterii de procesare cuplata cu profile de power-saving foarte versatile si o grafica integrata suficienta pentru majoritatea necesitatilor unui utilizator de laptop.

Comentarii

3 comentarii la: Sandy Bridge – Mobile in test IV

  1. Andrei a scris pe:

    Salut.

    Cred ca acest articol a fost mai mult un review la notebook-ul Asus. Ma asteptam sa vad testat un laptop care nu are un GTX 460 integrat, ci in schimb sa contina doar un CPU Sandy Bridge cu grafica integrata. Sper sa vad un astfel de test in curand.

    PS: notebook-ul este de nota 10!

  2. daca problemele pt Sandy Bridge sunt valabile si pe platformele mobile, atunci testul de azi se putea concluziona altfel:
    SEE YOU SOON !

  3. Robert a scris pe:

    Partea mobila nu prea va fi afectata ca problema ascestor chipseturi este cu controlerul de port SATA3. La noile chipseturi rar se vor folosi mai mult de 2 porturi sata, si in acel caz se pot folosi porturile de 6 Gbps care nu sunt afectate. Aici este alegerea producatorului ce va face. 🙂

Lasa-ne un comentariu: