Sandy Bridge – Mobile in test IV

Scris de: , in categoria: Diverse, in 7 February, 2011.

Acum ca am discutat in mare despre ce inseamna Sandy Bridge avem nevoie de un cobai. Acesta se numeste G73S, este realizat de cei de la Asus si face parte din seria ROG (Republic of Gamers). Nu cred ca mai este nevoie sa va explic catre ce utlilizatori se adreseaza laptop-ul, asa ca o sa vedem cam care sunt specificatiile acestuia urmand sa il analizam in detaliu, urmarind evident si platforma Sandy Bridge cu atentie sporita.

Procesor: Intel i7 2630QM, 2.0GHz, 6MB cache
Memorie: 8GB DDR3 @ 1333MHz Dual Channel
Placa video: NVIDIA GTX 460M 1.5GB GDDR5
Stocare: 2 x 500 GB Seagate ST95005620AS @ 7200RPM
Unitate optica: 4x Blu-ray
Ecran: 17.3’’ Full HD 3D
Sunet: Realtek High Definition Audio
Retea: Realtek GBE, Atheros AR9002WB-1NG
Extra: Webcam 2MP, Card reader
Baterie: 8 Celule
Greutate: 3.6kg

In primul rand Asus G73S este construit in jurul unui procesor quad-core mediu, daca este sa ne uitam pe pozitionarea sa in line-up-ul Sandy Bridge Mobile. Pe numele sau i7 2630QM, acesta are la dispozitie 6MB de cache si o frecventa de baza de 2.0GHz, care bineinteles poate creste pana la 2.9GHz datorita tehnologiei Intel Turbo Boost. Este, spun eu, un procesor versatil care este foarte bine ales comparativ cu restul de componente instalate in sistem. Discutam despre un notebook cu pedigree de gaming, deci nu se putea sa nu avem la dispozitie un adaptor grafic performant: NVIDIA GTX 460M este in top 5 placi grafice de notebook. Aceasta este bazat pe nucleul GF106 tactat la 1350MHz si care are instalati 1.5 GB de memorie VRAM GDDR5 ce ruleaza la o frecventa de 1250MHz. طريقة لعبة القمار Si la partea de stocare Asus ne-a pregatit ceva special prin integrarea a doua HDD-uri Seagate Momentus XT de 500GB, o serie de dispozitive hibride intre SSD si discuri magnetice ce ofera un spor de performanta de care orice notebook de gaming are nevoie. Per total avem de-a face cu o configuratie de top, insa in acelasi timp echilibrata, intr-un form-factor de desktop-replacement dar cu excelente capacitati multi-media. Dupa cum ati observat din specificatii, notebook-ul de azi beneficeaza de un ecran full-HD 3D, ecran ce alaturi de ochelarii 3D de la NVIDIA inclusi in pachet transforma orice experienta multi-media intr-o adevarata aventura 3D. Lasand specificatiile la o parte, haideti sa vedem cum este construit “micutul” Asus si cam care este conectivitatea pe care o avem la dispozitie.

Comentarii

3 comentarii la: Sandy Bridge – Mobile in test IV

  1. Andrei a scris pe:

    Salut.

    Cred ca acest articol a fost mai mult un review la notebook-ul Asus. Ma asteptam sa vad testat un laptop care nu are un GTX 460 integrat, ci in schimb sa contina doar un CPU Sandy Bridge cu grafica integrata. Sper sa vad un astfel de test in curand.

    PS: notebook-ul este de nota 10!

  2. daca problemele pt Sandy Bridge sunt valabile si pe platformele mobile, atunci testul de azi se putea concluziona altfel:
    SEE YOU SOON !

  3. Robert a scris pe:

    Partea mobila nu prea va fi afectata ca problema ascestor chipseturi este cu controlerul de port SATA3. La noile chipseturi rar se vor folosi mai mult de 2 porturi sata, si in acel caz se pot folosi porturile de 6 Gbps care nu sunt afectate. Aici este alegerea producatorului ce va face. 🙂

Lasa-ne un comentariu: