Campus Party Europe 2010 – Madrid

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 22 April, 2010.


Impreuna cu matose si K404 am incercat sa obtinem rezultate cat mai bune in 3DMark 2005 si 3DMark 2006, folosind o placa video GIGABYTE GTX 470 (multe multumiri pentru Eric si Eva!!!). Am stabilizat procesorul la 5900MHz, -150 oC, si 1.88v. Nu ne-a fost greu sa atingem 973MHz pe GPU si 1100MHz pentru memoria video, folosind -140oC, 1.32vGPU si 1.65 vGDDR, insa nu am putut trece de acest prag datorita limitarilor software-ului folosit. Folosind aceste valori, am rulat 3DMark 2005 si am incercat sa impingem frecventa memoriilor cat mai sus, insa temperatura nu ne-a permis sa trecem de 1100MHz. Tarziu in noapte, K404 a intrat in legatura directa cu Shamino si acesta ne-a pus la dispozitie o versiune deblocata de EVGA Precision, cu ajutorul careia am putut atinge 1100MHz pe GPU. Era prea tarziu insa, cele 5 ore de functionare la temperaturi sub -100 oC si-au spus cuvantul, si set-up-ul a inceput sa inghete, platforma devenind instabila din acest motiv. Datorita frecventei relativ mici a procesorului nu am reusit sa trecem de 50000 de puncte folosind un singur nucleu grafic, motiv pentru care am incheiat noaptea destul de dezamagiti. Desigur, cele 48989 de puncte obtinute ne-au asigurat locul 7 in topul 3DMark 2005 in momentul obtinerii scorului, insa noi ne-am fi dorit ceva mai mult decat atat. Totusi, pentru prima sesiune sub-zero cu GTX 470 nu este nimic dezamagitor, vom reveni cu rezultate dupa ce vom continua testele.
.

Comentarii

8 comentarii la: Campus Party Europe 2010 – Madrid

 1. Felicitari baieti! Am citit tot articolul si am ramas surprins pana unde poate merge nebunia overclock-ingului. Cat despre aventura voastra cu autocarul, mai bine ramaneati acolo si veneati cu avionul, asa cum au facut si alti romani prezenti la party campus:)

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Autocarul a fost o alternativa sigura. Xand am plecat noi nu se stia daca se deschide Otopeniul saptamana asta, si mai avem si destul de multa treaba pe acasa 🙂

 3. Salutari!

  Hei m-ati mentionat si pe mine 😀

  Multumesc mult pentru ajutor, am ajuns Miercuri cu bine. Am de dat niste beri pe chestia asta, cum facem?

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Hehe, ma bucur ca ai ajuns cu bine! Rezolvam noi si cu berea, nu e bai 🙂

 5. Mi-ar fi placut sa merg. La noi, conferintele sunt inca la un nivel amatoricesc si nu afli nimic nou.

 6. Ana a scris pe:

  Si mie mi-ar fi placut sa merg! Cred ca era f interesant la fata locului.

 7. kretzu77 a scris pe:

  respecte oameni buni; mai mult de atat nu am ce spune; la mai mare

 8. Foarte frumos !

Lasa-ne un comentariu: