Review – Kingston HyperX Savage 128GB USB 3.1 Gen 1

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 8 January, 2016.

Concluzii

 
Au trecut mai bine de 3 ani pana am reusit sa testam un stick mai rapid decat Data Traveler HyperX 128GB, insa asteptarea a meritat, Kingston HyperX Savage 128GB atingand viteze semnificativ mai mari in testele practice (325 / 246 MB/s), in timp ce pretul este o fractiune din cat costa Data Traveler-ul in momentul lansarii. Desigur, nu discutam despre un stick ieftin, pretul acestuia fiind comparabil cu cel al unui SSD entry-level. Cu toate acestea, cei care doresc viteza vor fi multumiti de Savage, in timp ce pentru restul exista alternative mai putin performante, cu un pret mai mic.

Cu toate acestea, 7 ani mai tarziu de la primele articole dedicate subiectului USB 3.0, lucrurile au ramas in continuare complicate. Daca atunci a durat pana am vazut stick-uri USB 3.0 si apoi a mai durat pana am vazut stick-uri “per se” (adica nu SSD-uri dotate cu bridge S-ATA – USB 3), acum se pare ca va dura pana vom vedea USB 3.1 Gen 2 implementat si accesibil maselor. Desigur, HyperX Savage este un stick foarte performant si orice pasionat isi va dori asa ceva. Eu imi doresc totusi sa vad stick-uri care sa profite de specificatiile USB 3.1 Gen 2, insa pana acolo vom mai avea probabil de asteptat.

In final, Kingston HyperX Savage 128GB reuseste sa isi adjudece titlul de “cel mai rapid stick USB testat de noi pana acum”, prin urmare este o aditie binevenita in gama celor de la Kingston, o aditie pe care unii dintre noi o asteptau de ceva vreme.

 
Outro

Comentarii

3 comentarii la: Review – Kingston HyperX Savage 128GB USB 3.1 Gen 1

 1. Bogdan Mihai Barbu a scris pe:

  E mai rapid decat Corsair Voyager GTX USB 3.0 128GB? La caracteristicile Corsair-ului gasim urmatoarele specificatii: viteza scriere max.: 360 MB/sec, viteza citire max.: 450 MB/sec,ceea ce ar insemna semnificativ o viteza mai mare pentru acesta. Deci care e castigatorul?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Pai, din specs e clar ca e mai rapid Corsair-ul. Sa il testam si sa vedem, desi nu vad nici un motiv pentru care nu ar gi asa.

 3. Engine a scris pe:

  Savage e mai slab comparat Corsair Gtx, la toate capitolele. Gtx-ul are un pret pe masura.
  Savage cel mai mult dezamageste la transfer de fisiere mici.
  Detin varianta Savage de 256 gb , care a inlocuit vechiul stick Data Traveler HyperX de 64Gb si desi ratele sunt mai mari(antinge lejer 220 la scriere pentru filme, imagini de backup…), la fisiere mici gen emailuri si cookies, chiar si poze,e mult in urma; are momente de poticneala, cand rata de transfer ajunge la zero.

Lasa-ne un comentariu: