ASUS P8P67 WS Revolution & P8H67-M EVO Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 13 December, 2010.

.

.

Placa este echipa cu un PCB negru cu strat dublu de cupru (da, 2oz ca si la Gigabyte 🙂 ). Prima data cand am vazut placa am ramas surprins de simplitatea constructie cat si de cat de bine este gandit fiecare aspect.

Are 4 sloturi PCI-Express 16x distantate corect intre ele care permit montarea de 4 placi grafice. Acest lucru poate fi util unui workstation (4 x NVIDIA Tesla) sau unui PC dedicat gaming-ului (4-way CrossfireX sau 3-way SLI). Desi fizic posibila, tehnologia 4-way SLI necesita prezenta a 2 chipuri NVIDIA NF200 pe placa pentru a se activa, iar P8P67 WS are decat un singur astfel de chip.

Cele 16 lane-uri PCI-Express 2.0 furnizate de procesor sunt cuplate direct la chipul NF200 care controleaza mai departe cele 2 porturi albastre 2 x 16x. Cand avem slotul albastru ocupat si montam o alta placa video in slotul negru adiacent, cele 4 switch-uri comuta automat in mod 2 x 8x. Acest lucru este valabil pentru ambele sloturi albastre.

Cele 3 sloturi albe PCI-Express 1x sunt controlate direct de chipset-ul Intel P67.

Comentarii

8 comentarii la: ASUS P8P67 WS Revolution & P8H67-M EVO Preview

 1. Foarte tare aceasta placa. Nu ne-am plictisit de tine, ci mai degraba suntem uimiti de articolele tale.

 2. Laurentiu a scris pe:

  “Astea mici” sunt tot mai interesante (ma tot racaie pe mine un pitic de ceva vreme sa fac un sistem daily/gaming, in format mATX, dar, deocamdata, carcasele in acest format sunt “incomplete” si destul de scumpe!

 3. endluzerul a scris pe:

  subscriu celor spuse de ceasuri (:)): nu ne plictisesti deloc, matose! din contra 😉

 4. Foarte interesant placa. Un articol bun. Asteptam luna ianuarie ca sa aflam mai multe despre performantele ei.

 5. Marisol Perry a scris pe:

  Foarte interesant placa. Un articol bun. Asteptam luna ianuarie ca sa aflam mai multe despre performantele ei.

 6. CostinPCC a scris pe:

  Se apropie sfarsitul lui Ianuarie; sper ca o sa va tineti de cuvant si o sa ne povestiti mai multe despre performantele lui Asus P8H67-M EVO.

 7. CostinPCC a scris pe:

  A trecut si Ianuarie, suntem in Februarie, … A da nu s- a specificat Ianuarie din ce an. Tipic romanie seriozitate, punctualitate “0”

 8. Monstru a scris pe:

  Costin – imi spui si mie te rog frumos ce anume astepti de la noi? Am prezentat deja marea majoritate a placilor de baza LGA 1155, cum apar noutati, le vom prezenta si pe acelea. De revenit, nu vom reveni asupra nici uneia dintre placile prezentate, nu avem de ce. Ce performante vrei sa vezi mai precis? Este vorba de Sandy Bridge, toate placile de baza merg mai mult sau mai putin la fel, diferenta o fac dotarile. Deci?

Lasa-ne un comentariu: