ASUS P8P67 WS Revolution & P8H67-M EVO Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 13 December, 2010.

.

Asus P8H67-M EVO

.

Am tot vazut placi de baza Asus echipate cu chipset-ul Intel P67 dar ceva micut si dragut bazat pe Intel H67 chiar nu am vazut. Pai e timpul sa vedem si asa ceva, nu credeti?

.

.

Aceeasi cutie sobra neagra cu accente verzi, dar de data asta intr-o dimensiune mai mica. In pachet gasim doar strictul necesar: manual, DVD cu drivere si aplicatii, tablita de I/O, cabluri SATA, panglica IDE, un sticker Asus precum si cateva bracket-uri USB, serial, etc.

.

.

PCB-ul este pe cat de compact, pe atat de aglomerat. Am apreciat in mod special includerea unui slot PCI cat si a unui port IDE, chiar daca pentru acest lucru a trebuit incluse 2 controllere suplimentare (Asmedia pentru PCI si Marvell pentru IDE).

Referitor la ergonomie, memoriile pot si scoase fara nici o problema atunci cand avem instalata o placa video in primul slot PCI-Express. Singurul incovenient ar fi mufa de alimentara suplimentara cu 8 pini care este situata un pic prea central,dar nu e o problema prea mare totusi.

Desi placa are 2 sloturi PCI-Express 16x iar pe cutie este mentionat compatibilitatea cu CrossfireX, nu va faceti prea mari sperante. Slotul albastru este conectat la CPU in timp ce cel negru este conectat la Intel P67  si functioneaza la 4x. Teoretic tehnologia CFX se poate realiza dar pierderile de performanta sunt foarte mari. Utilizarea celui de-al doilea slot este recomandata pentru placi de sunet, placi de retea, controllere RAID sau TV tunere.

Comentarii

8 comentarii la: ASUS P8P67 WS Revolution & P8H67-M EVO Preview

 1. Foarte tare aceasta placa. Nu ne-am plictisit de tine, ci mai degraba suntem uimiti de articolele tale.

 2. Laurentiu a scris pe:

  “Astea mici” sunt tot mai interesante (ma tot racaie pe mine un pitic de ceva vreme sa fac un sistem daily/gaming, in format mATX, dar, deocamdata, carcasele in acest format sunt “incomplete” si destul de scumpe!

 3. endluzerul a scris pe:

  subscriu celor spuse de ceasuri (:)): nu ne plictisesti deloc, matose! din contra 😉

 4. Foarte interesant placa. Un articol bun. Asteptam luna ianuarie ca sa aflam mai multe despre performantele ei.

 5. Marisol Perry a scris pe:

  Foarte interesant placa. Un articol bun. Asteptam luna ianuarie ca sa aflam mai multe despre performantele ei.

 6. CostinPCC a scris pe:

  Se apropie sfarsitul lui Ianuarie; sper ca o sa va tineti de cuvant si o sa ne povestiti mai multe despre performantele lui Asus P8H67-M EVO.

 7. CostinPCC a scris pe:

  A trecut si Ianuarie, suntem in Februarie, … A da nu s- a specificat Ianuarie din ce an. Tipic romanie seriozitate, punctualitate “0”

 8. Monstru a scris pe:

  Costin – imi spui si mie te rog frumos ce anume astepti de la noi? Am prezentat deja marea majoritate a placilor de baza LGA 1155, cum apar noutati, le vom prezenta si pe acelea. De revenit, nu vom reveni asupra nici uneia dintre placile prezentate, nu avem de ce. Ce performante vrei sa vezi mai precis? Este vorba de Sandy Bridge, toate placile de baza merg mai mult sau mai putin la fel, diferenta o fac dotarile. Deci?

Lasa-ne un comentariu: